Događaji

možemo biti veći!

Zadar se i ove godine uključuje u projekt ''Hrvatska volontira"

Zadar se i ove godine uključuje u projekt ''Hrvatska volontira

Hrvatski centar za razvoj volonterstva zajednički s regionalnim i lokalnim volonterskim centrima te ostalim organizatorima volontiranja nastavlja tradiciju organizacije svibanjskih volonterskih akcija!

Evo priopćenja Centra:

''Manifestacija Hrvatska volontira održava se već osmu godinu za redom i njome želimo ukazati na značaj volontiranja za razvoj suvremenog društva u kojem svaki pojedinac ima pravo i odgovornost dati svoj doprinos i u kojem se takav doprinos cijeni. Volontiranjem zajedno gradimo bolju i snažniju zajednicu. Povezujemo se, pronalazimo sebi slične, upoznajemo druge i drugačije da bi naše različitosti i sličnosti pretvorili u snagu koja je potrebna za pozitivne promjene prema humanizmu i održivom razvoju. Kada se svi udružimo i surađujemo – pletemo živu društvenu mrežu kojom oblikujemo našu budućnost i omogućujemo autentičnu povezanost među ljudima.

Manifestacija Hrvatska volontira ove će se godine održati od 21. do 26. svibnja 2018. te će se, kao i prošle godine, održati zajedno s manifestacijom Ureda za udruge Vlade RH pod nazivom Dani otvorenih vrata udruga. Svrha ovog udruživanja je pružiti dodatne informacije vezane uz rad udruga te ukazati na njihovu važnost djelovanja u društvu.

Ovogodišnjom manifestacijom pozivamo i potičemo organizatore volontiranja da se i ove godine uključe i organiziraju volonterske aktivnosti koje će donijeti dobrobiti zajednici kroz uključivanje što većeg broja volontera i zaposlenika tvrtki.

Organizatori volontiranja mogu svoje volonterske aktivnosti upisati u online aplikaciju na www.hrvatska.volontira.vcz.hr, a unesene aktivnosti bit će objedinjene i dostupne svim građanima na nacionalnoj razini. Vjerujemo da će se kroz veliki broj akcija i volontera te veliki broj svih nas uključenih u manifestaciju prikazati i snaga naših težnji u izgradnji humane i aktivne zajednice.

Zavolontirajmo se zajedno u manifestaciji „Hrvatska volontira 2018.“!''


Reci što misliš!