Događaji

volonterski centar slavi 5. rođendan

Novi poticaj za zadarske volontere

Novi poticaj za zadarske volontere

U povodu 5 obljetnice Volonterskog centra Zadar članovi su upoznali javnost sa poboljšanim vrednovanjem volontera i njihovih stečenih znanja i vještina za daljnje obrazovanje i zapošljavanje. Ova potvrda nadležnog Ministarstva njihovim novim znanjima dat će novi značaj.

Volonterski centar vrata je otvorio prije 5 godina kao program udruge Socijalnih radnika Zadar a kako bi na jednom mjestu okupio zainteresirane za ovakav vid pomoći. Otad udruga je sudjelovala nma 18 projekata a baza volontera broji više od 1800 njih dok je organizatora volontiranja 70- tak. S područja Grada educirano je 67 koordinatora volontera iz raznih neprofitnih organizacija, javlja Radio Zadar. 

Prije nekoliko godina Minstarstvo za demogafiju obitelj mlade te socijalnu politiku donijelo je odluku ako volonter volontira duže od 3 mjeseca i stekne pri tome neka nova znanja može aplicirati na neko buduće radno mjesto sa pod navodnike težinom te potvrde.

Volonteri su danas iznjeli svoja iskustva gdje su voloontirali u Dječjem vrtiću Latica, Osnovnoj školi Šime Budinića, Domom za odrasle osobe Sv. Frane te Kabinetom za ranu intervenciju u sklopu Caritasa zadarske nadbiskupije kao i Domom za odgoj djece i mladeži Zadar.

Cilj je bio upoznati ih sa raznim strukama u tim organizacijama kao i budućim zanimanjima s naglaskom na tzv pomagačke struke.


Reci što misliš!