Događaji

cijena: 100 tisuća eura

Grad Pag otkupio toranj Kneževog dvora od Erste banke - uskoro započinje obnova

Grad Pag otkupio toranj Kneževog dvora od Erste banke - uskoro započinje obnova
Radio Pag

Kako je u izjavi za Radio Pag potvrdio gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić, Grada je od Erste banke otkupio toranj Kneževog dvora

"Utvrđena cijena je sto tisuća eura i platili smo prvi obrok, a uskoro ćemo platiti i drugi. Sada je konačno objedinjen cijeli Knežev dvor koji je jako važna povijesna zgrada u gradu Pagu. Za sada će u poslovnom prostoru u tornju ostati Turistički informativni centar, a poslije ćemo odlučiti kako urediti taj prostor i za koju namjenu."

Gradonačelnik Fabijanić je rekao kako će se toranj Kneževog dvora uskoro i urediti.

"Na tornju se nalazi zvono i sat koji odavno nisu u funkciji", rekao je gradonačelnik Fabijanić. "Smatram kako i zvono i sat treba popraviti i zbog toga ćemo pozvati stručnjake koji će utvrditi na koji način to napraviti. Želja nam je pokrenuti sat i osposobiti zvono kako bi se povremeno, tijekom dana, čula njegova zvonjava. To će pridonijeti našem planu uređenja stare gradske jezgre Paga."

Prema povijesnim dokumentima, zvonom koje se nalazi na tornju Kneževog dvora nekada su se vijećnici pozivali na sjednice Vijeća, a prije sjednice su se okupljali u atriju Kneževog dvora.


Reci što misliš!