Događaji

afera hotmail

Uskok preuzima slučaj mailova ministrice Dalić i skupine Borg

Nakon dvije kaznene prijave koje su zbog afere hotmail, odnosno aktivnosti tzv. grupe Borg, protiv bivše potpredsjednice Vlade Martine Dalić podnijele stranke Slobodna Hrvatska i Živi zid rad na tom slučaju preuzima Uskok, neslužbeno se doznaje u Državnom odvjetništvu.


Prijave su podnesene zagrebačkom Općinskom državnom odvjetništvu, no kako se u njima u sumnju dovodi postupanje državne dužnosnice njihove će navode istražiti Uskok, a tom specijaliziranom dijelu državnog odvjetništva potom će, vrlo vjerojatno, biti prebačen i cijeli slučaj lex Agrokor.

Državno odvjetništvo, kako se doznaje, cijelu aferu prati od objave prvih spornih e-mailova, a istražuje i sadržaj dokumentacije, odnosno sms-ova, koju je Državnom odvjetništvu proslijedio HHO i ured predsjednice Republike.

U rasvjetljavanje afere hotmail uz državno odvjetništvo i policiju koja analizira sporne poruke uključena je i SOA, čiji je čelnik ranije potvrdio da daju „punu potporu” policiji i Državnom odvjetništvu koje treba dati „konačni lijek”.

Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić izjavila je u ponedjeljak da je u dogovoru s premijerom Andrejom Plenkovićem podnijela neopozivu ostavku na svoju dužnost jer je zbog Agrokora postala uteg i teret premijeru, Vladi, HDZ-u i vladajućoj većini.

 


Reci što misliš!

  Vezane vijesti