Događaji

"Od sunca do sunca"

Liga protiv raka Zadar organizira akciju "12 minuta kretanja protiv raka"

Liga protiv raka Zadar organizira akciju

Liga protiv raka Zadar uključila se u obilježavanje Europskog tjedna borbe protiv raka javnozdravstvenom akcijom "12 minuta kretanja protiv raka", koju su u Zadru odlučili nazvati "Od sunca do sunca".

Naime, javnozdravstvena akcija održati će se u subotu,19. svibnja sa početkom u 11 sati i krenuti ćesa Pozdrava suncu - rivom - preko Foruma - do Sv. Frane - i završiti na Pozdravu suncu.

Ovu javnozdravstvenu akciju ispred Lige protiv raka Zadar vodi gospodin Ante Matulović, dugogodišnji član Lige protiv raka Zadar.

U javnozdravstvenoj akciji osim članova Lige pridružiti će se članovi i članice DŠR Relax, Udruga Maraške, Udruga studenata sestrinstva sa Zadarskog sveučilišta, Škola trčanja Zadar i mlađi naraštaji sportaša KK Zadar.

Ovu javnozdravstvenu akciju podržava i Odjel za zdravstvene studije Zadarskog sveučilišta, s obzirom da je akcija edukativnog karaktera i usmjerena na važnost tjelesne aktivnosti ali i poštivanja Europskog kodeksa protiv raka koji upravo kroz 12 životno važnih preporuka naglašava kako smanjiti mogućnost pojave ove opake bolesti.

Možete se priključiti i 12 minutnim trčanjem, brzim hodanjem, šetnjom laganim korakom i na taj način podržati borbu protiv raka, ali i prihvaćanjem Europskog kodeksa protiv raka.
 


Reci što misliš!