Događaji

svjetski dan multiple skleroze

"Zadarski MS đir" od Foruma do Pozdrava suncu

Društvo oboljelih od multiple skleroze Zadarske županije i Udruga CINAZ, u sklopu obilježavanja Svjetskog dana multiple skleroze, organizira ''Drugi Zadarski MS đir'' koji će se održati u utorak 29. svibnja s okupljanjem u 10 sati na zadarskom Forumu uz prigodan program (glazbu, dijeljenje letaka, majica, balona)

Kao i prošle godine, u planu je đir od Foruma u 11 sati, preko Šetnice do Pozdrava Suncu gdje se planiraju pustiti baloni s motivirajućim porukama.

Pozivamo sve građane Zadra da se pridruže u obilježavanju ovog dana! Ako radite ovaj utorak ujutro, iskoristite svoju pauzu za posao i zamijenite svoju kavu jednim laganim đirom poluotokom s balonom u ruci!

Društvo oboljelih od multiple skleroze Zadarske županije osnovano je 2004. godine. Ono je dobrotvorna, humanitarna udruga osnovana radi unapređenja liječenja, istraživanja, rehabilitacije i zaštite osoba oboljelih od multiple skleroze i srodnih bolesti koja okuplja svoje članove na čitavom području Zadarske županije. Društvo sukladno ciljevima djeluje na području socijalne djelatnosti, ljudskih prava i zaštite zdravlja.

Multipla skleroza je kronična autoimuna bolest središnjeg živčanog sustava koja oboljele dovodi do funckionalne nesposbnosti različitog stupnja te zadire u sve aspekte života uključujući svakodnevne aktivnosti, obiteljski, profesionalni i socijalni život.

Društvo oboljelih od multiple skleroze Zadarske županije je jedina udruga u Zadarskoj županiji koja okuplja osobe oboljele od multiple skleroze, čime omogućava njihovu informiranost o pravima, o vrstama usluga u zajednici, o povlasticama na koje imaju pravo, pruža socijalne usluge, radionice za unapređenje znanja i vještina, podrška pri zapošljavanju, kreativne radionice, druženja, radionice za mlade oboljele od MS-a u sklopu oformljenog Kluba mladih oboljelih od MS-a, sudjelovanje u raznim akcijama, susretima, manifestacijama.

Aktivnost se provodi u sklopu projekta Info centar za mlade Zadar uz podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u partnerstvu.


Reci što misliš!

 Izdvojeno