Događaji

do subote

Dani otvorenih vrata udruge "Porat" i "Udruge tjelesnih invalida Zadarske županije"

Dani otvorenih vrata udruge
Thinkstock

Udruga Porat pomaže pri resocijalizaciji liječenih ovisnika i bivših zatvorenika. Projektom Pozitiva ukazuju na važnost prevencije međuvršnjačkog nasilja, rekao je predsjednik udruge, Siniša Kabić Peters

"Kroz niz radionica naučit će nešto o sebi, o svojoj obitelji i nasilju. Uz to imaju priliku naučiti japansko streličarstvo koje je disciplina koja se ne može izvoditi a da čovjek nema kontrolu nad svojim duhom i kao takva je dobra u prevenciji nasilja i kontroli bijesa. Nudimo im i aktivnost jahanja s udrugom maximus na Bilom brigu, imaju pravo pet puta otići po dva sata jahanja."

Udruga tjelesnih invalida Zadarske županije građanima je predstavila svoj rad pod motom "Zajedno kroz život". Za desetak dana u suradnji s Gradom uredit će se plaža na Vjeternjaku i povećati broj ležaljki, svlačionica i tuš kabina za invalide, javlja Radio Zadar.

Osim tog projekta, dopredsjednik udruge Željko Županović istaknuo je slijedeće: 
"Invalidi su jedna specifična skupina kojima je jedna stepenica prepreka, a za zdravog čovjeka to je sasvim normalno. Platforma kod fakulteta ima nekih pet stepenica, pa u samoj Foši unutra gdje su stepenice za izlazak na Lavlja vrata sa nekakvom platformom od širine jednog metra da bi zaokružili jendu cjelinu da bi mogli i invalidi u kolicima pa i mame s djecom da mogu proći Lungo mare okolo grada Zadra preko liburnijske obale pa nazad do Pozdrava suncu."

Dani otvorenih vrata udruga traju do subote.


Reci što misliš!