Događaji

zadarske udruge sve aktivnije

"Porat" i dalje svijetli, rade na projektima za mlade

U sklopu Dana otvorenih vrata u subotu udruga provodi akciju čišćenja infektivnog otpada područja kod vojarne Franka Lisice, a predstavljaju i projekt ''Samo pozitivno'' za prevenciju vršnjačkog nasilja.

Misija udruge Porat Zadar je kontinuirano osnaživanje emocionalnog stanja i ulaganje napora u razvijanje znanja i vještina liječenih ovisnika radi lakše prilagodbe u društvu u svrhu održavanja trajne drug-free apstinencije; nesebično i pravodobno reagiranje na potrebe osoba koje jesu ili su bile u problemu ovisnosti i aktivno djelovanje na sprječavanju nastanka ovisnosti.

A u sklopu Dana otvorenih vrata u subotu udruga provodi akciju čišćenja infektivnog otpada područja kod vojarne Franka Lisice, a predstavljaju i projekt ''Samo pozitivno'' za prevenciju vršnjačkog nasilja.

Nakon dosta truda uspijeli su i napraviti online mapu liječnika i ljekarni u Zadru. Može vam biti korisna ako se nađete u situaciji da ste prisiljeni koristiti ove usluge

Kroz projekt Pozitiva se provodi savjetovanje i edukacija mladih iz Doma za odgoj djece i mladeži Zadar, s ciljem prevencije svih oblika nasilja, jačanja otpornosti i razvoja socijalnih, komunikacijskih vještina, vještina nenasilnog rješavanja sukoba te prihvaćanja različitosti. Partneri u provedbi projekta su Dom za odgoj djece i mladeži Zadar i Kyudo klub „Yumi“ Zadar.

''Minus virus'' je program smanjenja štete s kojim se provodi podrška intravenoznim korisnicima droga s ciljem smanjenja rizika od infekcije Hepatitisom B i C i HIV-om razmjenom šprica i distribucijom aseptičnog materijala, savjetovanjem i davanjem smjernica za zdravlje i javljanje na liječenje.

Partner u provedbi programa je Zavod za javno zdravstvo Zadar – Služba za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti Zadar.

''Uključi se !'' je projekt resocijalizacije s kojim se provodi psihosocijalna podrška liječenih ovisnika nakon završenog tretmana u terapijskoj zajednici ili penalnoj ustanovi te informiranje  o mogućnostima  školovanja i zapošljavanja, radi lakše prilagodbe u društvu s ciljem održavanja apstinencije i uspješne resocijalizacije.

Partneri u provedbi projekta su Zavod za javno zdravstvo Zadar – Služba za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti Zadar iUdruga socijalnih radnika Zadar – Volonterski centar Zadar.

Trenutno rade na realizaciji programa "Mentor i ja", zajedno s Odjelom za psihologiju Sveučilišta u Zadru. Riječ je o individualnom radu studenata (mentora) sa štićenicima Doma za odgoj djece i mladih.


Reci što misliš!