Događaji

potvrdio ministar goran marić

Kula Turanj prešla u ruke Općine Sv. Filip i Jakov

Kula Turanj prešla u ruke Općine Sv. Filip i Jakov
b-portal.hr

Ministar državne imovine Goran Marić u ime Republike Hrvatske, i općinski načelnik Općine Sv. Filip i Jakov Zoran Pelicarić u ime Općine Sv. Filip i Jakov, svečano su potpisali ugovor o dodjeli na korištenje Kule Turanj.

Riječ je o zgradi spomeničke baštine, sa svrhom stavljanja u funkciju izložbenog prostora i prostora za Turističko-informativni centar Turanj.

Ugovorom potpisanim u novoj općinskoj vijećnici navedena nekretnina dodjeljuje se Općini Sv. Filip i Jakov na razdoblje od petnaest godina, prenosi b-portal.

Podsjetimo, kula Turanj, kao vrijedan spomenik kulturno-umjetničke spomeničke baštine obnovljena je i svečano otvorena u srpnju 2016. godine. U sklopu kule, u prizemlju, otvoren je Turističko-informativni centar, na gornjim dvjema etažama je izložbeni prostor dok je na najvišoj nadograđenoj etaži vidikovac s pogledom na staru jezgru mjesta. Isto tako, uređen je i dvorišni prostor predviđen za manje kulturne priredbe.

Tijekom dugih jedanaest godina obnove Ministarstvo kulture uložilo je 400 tisuća kuna, a Općina Sv. Filip i Jakov 200 tisuća.


Reci što misliš!