Događaji

eko zadar

Predavanje: 10 koraka do eko certifikata za privatni turistički smještaj

Predavanje: 10 koraka do eko certifikata za privatni turistički smještaj

Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj „Sunce“ iz Splita razvila je Dalmatia Green program kojim se potiče održivi turizam što uključuje boravak gostiju u održivim smještajnim objektima, te ponudu lokalne i organske hrane, unikatnih suvenira, održivih aktivnosti, ali i odgovoran način putovanja i posjećivanje jedinstvenih „neotkrivenih“ lokacija u Dalmaciji.

Osmislili su Dalmatia Green certifikat za privatne turističke smještajne objekte koji su odlučni ozeleniti svoje poslovanje i gostima pružati jedinstven boravak u harmoniji s prirodom i lokalnom zajednicom. Certifikat je osmišljen da od klasičnih iznajmljivača izdvoji ekološke smještajne objekte, kojima donosi kredibilitet i prepoznatljivost.

Certifikat je prepoznat od strane Ministarstva turizma Republike Hrvatske. Ovim predavanjem lokalni vlasnici smještajnih, ali i ugostiteljskih objekata i drugi dionici u turizmu lokalne zajednice, upoznat će se procesom dobivanja certifikata koji vlasnicima smještaja donosi porast u cjenovnom razredu kao rezultat sve većeg broja ekološki osviještenih gostiju.

S obzirom da opredjeljenje za razvoj zelenog turizma zahtijeva angažman čitave lokalne zajednice, na predavanju će biti riječi i o koracima koje, ne samo iznajmljivači, već i drugi čimbenici u turizmu, mogu poduzeti kako bi svoje mjesto učinili zelenom turističkom destinacijom.

Predavanje će se održati u srijedu, 6. lipnja, s početkom u 18 sati u Velom Ižu.

Predavanje će održati Nastja Logar, voditeljica Dalmatia Green programa.

Više informacija ovdje.


Reci što misliš!