Događaji

Skandalozno!

Blaga presuda Općinskog suda u Zadru za spolno zlostavljanje djevojčice šokirala Hrvatsku

Zadarski Općinski sud je 28-godišnjaku presudio uvjetnu zatvorsku kaznu od jedne godine s rokom kušnje od tri godine. U obzir su uzeli to da dotad nije bio osuđivan te da je otac dvoje malodobne djece.

25-godišnjak je tada 12-godišnjakinji poslao zahtjev za prijateljstvo na Facebooku. Prihvatila ga je iako je znala da je profil lažan. Iza tog imena krio se njen prvi susjed s čijom se djecom često znala igrati ispred kuće.

Njemu je tada bilo 25, a njoj tek 12 godina. Komunicirali su neko vrijeme preko Facebooka bez da je itko to znao. Družili su se najčešće u Ivanovom autu, na nekom usamljenom mjestu gdje bi zapalili cigaretu i razgovarali, piše Slobodna Dalmacija.

Jedne takve noći, oko tri sata poslije ponoći njih dvoje su sjedili u automobilu i razgovarali. Ivan je Anu zamolio da mu izmasira leđa i ona ga je poslušala, no on ju je potom povukao prema sebi, podigao joj haljinu i s njom stupio u spolni odnos. Sve je trajalo pet minuta, odvezao ju je potom kući i rekao joj da ne smije nikome pričati o onome što se dogodilo. 

Nakon nekoliko dana roditelji su primijetili da s djevojčicom nešto nije u redu, pregledali su joj mobitel i shvatili da se dopisuje s nepoznatom osobom. Razgovarali su s njom i sve im je ispričala. Zbilo se to 2015. godine. On je bio oženjeni otac dvoje djece, a djevojčica je pohađala šesti razred osnovne škole. 

Zadarski Općinski sud mu je presudio uvjetnu zatvorsku kaznu od jedne godine s rokom kušnje od tri godine. U obzir su uzeli to da dotad nije bio osuđivan te da je otac dvoje malodobne djece. Blaga presuda šokirala je obitelj i odvjetnika djevojčice, danas 15-godišnjakinje. Općinsko državno odvjetništvo nezadovoljno je presudom i najavljuju da će uložiti žalbu. 


Reci što misliš!