Događaji

Prihvaćen amandman Tonina Picule

U Bruxellesu je osnovano Tajništvo za otoke

U Bruxellesu je osnovano Tajništvo za otoke
Velid Jakupović

U Bruxellesu je osnovano Tajništvo za otoke kao rezultat amandmana vrijednog dva milijuna eura koji je prošle godine podnio zastupnik Tonino Picula.

Tajništvo je prvo radno tijelo unutar Europske komisije namijenjeno isključivo otocima, a danas je predstavljeno u sklopu Tjedna održive energije u Bruxellesu.

U sljedeće dvije godine, Tajništvo za otoke ima zadatak izravno pomoći otocima, izraditi planove prijelaza na obnovljive izvore energije kao i pomoći u pronalasku financijskih sredstava, priopćili su iz ureda zastupnika Picule.
 
Europska komisija obvezala je Tajništvo na organiziranje pet setova radionica za otočane kao i dva otočna energetska foruma kako bi se što više podigla svijest o važnosti korištenja čiste energije.
 
- Otvaranje Tajništva nastavak je svih mojih dosadašnjih akcija s ciljem da naši otočani prijeđu na izvore čiste energije. Iznimno sam ponosan na amandman koji sam podnio, a kojim smo osigurali dva milijuna eura za europske otoke. Naša je misija bila pomoći otocima da za proizvodnju električne energije koriste lokalne izvore čiste energije u najvećoj mogućoj mjeri i tako postanu što autonomniji u njenoj opskrbi, istaknuo je zastupnik Tonino Picula, kao govornik na panelu “Prijelaz na čiste izvore energije na europske otoke i šire”.


Reci što misliš!