Događaji

u sjećanje

Dvije godine bez Robija

Dvije godine bez Robija

Na današnji dan, na sam blagdan sv. Ante Padovanskog 2016. godine, naš dragi prijatelj, kolega i urednik a prije svega veliki Čovik, sin, ćaća, dida i muž Roberto Lerga, zajahao je prekrasne bijele oblake koji su se tog jutra nadvili nad Zadrom i otputovao u vječnost i legendu.

U spomen: Roberto Lerga 1966. - 2016. U spomen: Roberto Lerga 1966. - 2016.

Robi, kako smo ga svi zvali i kako su ga poznavali brojni pratitelji na našoj Facebook  stranici gdje je od početka 2014. do prerane smrti bio urednik fotografije, bio je uz već ranije navedeno i hrvatski branitelj- neustrašivi Tigar, vrhunski glazbenik, pasionirani bajker i ronilac, veliki borac koji se do zadnjeg daha hrabro hrvao i borio s teškom bolešću, koja ga je naposlijetku njegovoj Slavici, djeci i unucima, prijateljima ali i svima nama nemilosrdno otela s tek navršenih 50 godina.

Fotografijom se počeo baviti tek sredinom 2012. godine te je svojim velikim talentom, izuzetnim senzibilitetom i urođenim darom za pravi kadar u pravom trenutku te napornim radom i žarkom željom za učenjem vrlo brzo postao jedan od najpoznatijih zadarskih pejzažnih fotografa.

Robija ćemo zauvijek pamtiti po vedrom duhu, specifičnom smislu za humor uvijek spremnom za zajebanciju na svoj i tuđi račun.

Partija si kumpanjo na nebeske pašnjake, ali ostavio si nam u nasljeđe svoj vedri duh, brojne lijepe epizode i svoja svevremenska djela. Hvala ti na svemu.

Reci što misliš!