Događaji

Kaštel Benković

Svečano proslavljen Dan Grada Benkovca

Svečano proslavljen Dan Grada Benkovca
Marko Ledenko Mane

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća Grada Benkovca, u utorak 12. lipnja 2018. godine, uoči nebeskog mu zaštitnika Sv. Ante, proslavljen je Dan Grada Benkovca.

Obilježavanje je započelo na Gradskom groblju gdje su zapaljene svijeće i položeni vijenci podno središnjeg križa u znak sjećanja na sve poginule branitelje. 

Svečanost je tradicionalno održana na Kaštelu Benković koji je okupio veliki broj gostiju, među kojima su bili saborski zastupnik Davor Lončar, počasni građanin Grada Benkovca general Mladen Markač, dožupan Zadarske županije Šime Vicković, predsjednik ŽO HDZ –a Božidar Kalmeta, predstojnik državne uprave u Zadarsko županiji Stipe Zrilić, gradonačelnik Grada Slunja Jure Katić i ostali uvaženi gosti.

Svečanu sjednicu otvorio  je predsjednik  Gradskog vijeća  Boris Erceg  a gradonačelnik  Tomislav Bulić  u svom je pozdravnom govoru istaknuo niz značajnih projekata kojima se stvaraju bolji preduvjeti za život građana Grada Benkovca.

- Ovo je svakako prigoda da se prisjetimo svega što je kroz proteklu godinu učinjeno. Do 4.travnja ove godine potpisali smo svih 12 ugovora za izradu projektne dokumentacije u ukupnoj vrijednosti 6,7 milijuna kuna od čega je 85% iz Europskih fondova.

Potpisali smo ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava: Izgradnja reciklažnog dvorišta 2,3 milijuna kuna, izgradnja nerazvrstane ceste Nadin-Polača 3,6 milijuna kuna, adaptacija Dječjeg vrtića Bubamara 1,9 milijuna kuna, sanacija bunara u Lisičiću 550 000 kuna.

U tijeku je izgradnja vodovodne mreže u naselju Nadin ukupne vrijednosti 9,5 milijuna kuna. Pred početkom su radovi na vodocrpilištu Kožlovac ukupne vrijednosti 13,5 milijuna kuna bez PDV-a.-rekao je gradonačelnik Tomislav Bulić.

Grad Benkovac je uručio i javna priznanja, pa je tako godišnja nagrada za doprinos u području sporta dodjeljena Mateju Lebo, seniorskom i svjetskom prvaku u kickboxingu. Godišnju nagradu u području kulture dobio je Mile Marić, viši savjetnik za društvene djelatnosti u Gradu Benkovcu. Godišnju nagradu u području gospodarstva dobila je Ribarska zadruga Omega 3 iz Kali- Pogon Šopot i Prijevoznički obrt Čerina, vl. Darko Čerina.

Dvije godišnje nagrade u području zaštite i spašavanja dobile su Javna vatrogasna postrojba Benkovac i Vatrogasna zajednica Zadarske županije.


U glazbenom dijelu programa nastupila je benkovačka klapa „Asseria“ koja je izvela benkovačku himnu „Zdravica Gradu Benkovcu“.

Reci što misliš!