Događaji

jako nevrijeme

Istočni dio Zagreba poharalo nevrijeme, kod Novog Vinodolskog ogromna pijavica

Istočni dio Zagreba poharalo nevrijeme, kod Novog Vinodolskog ogromna pijavica
Mario Božinović

Dijelovi Zagreba su ostali pod vodom nakon jakog nevremena praćenog kišom i tučom. Najgore je prošao istočni dio grada. Oluja nije zaobišla ni druge dijelove Hrvatske. Kod Novog Vinodolskog zabilježena je ogromna pijavica.

Zadržavala se iznad morske površine i nije prouzročila štete. 

Voda se probila u bolnice Jordanovac i KBC Rebro, a došla je i do Ekonomskog fakulteta.

Poplavljena je i XV. gimnazija, a stradala je i informatička učionica s elektronikom. 'Sve nam je poplavljeno i uništeno. Ne znamo otkud početi spašavati stvari', rekla je ravnateljica MIOC-a Ljiljana Crnković, piše Jutarnji list.

U trgovačkom centru Supernova u Dubravi pukla je cijev, pa se dio garaže našao pod vodom, a zbog olujne kiše vatrogasci su imali više intervencija na uklanjanju srušenih stabala te ispumpavanju vode.

Iz Ureda za upravljanje u hitnim situacijama kažu da je u tijeku tridesetak intervencija ispumpavanja vode u istočnom dijelu grada i podsljemenskoj zoni. Na terenu su i dobrovoljna vatrogasna društva.

U 14 sati temperatura u Zagrebu bila je 24 stupnja Celzijevih, a sat vremena kasnije, u 15 sati, na meteorološkoj postaji Zagreb-Maksimir izmjereno je 16 stupnjeva. U sat vremena temperatura zraka pala je za 8 stupnjeva.


Reci što misliš!