Događaji

bravo maleni!

Mališani izradili digitalnu slikovnicu za svoj vlastiti "Zadar guide"

Mališani izradili digitalnu slikovnicu za svoj vlastiti

Vrtićka skupina djece Dječjeg vrtića Bambi u Arbanasima pripremila je izložbu povodom završetka međunarodnog projekta pod nazivom "Say hello to the world".

Zadarski mališani cijelu godinu dio su velikog projekta, a došlo je vrijeme da predstave svoj trud i zalaganje.

Vrtićka skupina djece Dječjeg vrtića Bambi u Arbanasima pripremila je izložbu povodom završetka međunarodnog projekta pod nazivom "Say hello to the world".

Cilj projekta je poticanje tolerancije prema različitostima u svim oblicima, a kroz cijelu godinu su nakon obrade svake od pet tema imali video pozive preko Skypea sa svojim partnerskim vrtićem u Sloveniji.

Sufinancirani su dijelom od Zadarske županije, bili su i na primanju i kod gradonačelnika, a danas u Odjelu Arbanasi Gradske knjižnice, uz završnu svečanost engleske skupine imaju i prezentaciju samog projekta koja uključuje i izložbu fotografija i dječjih radova u trajanju od tjedan dana.

Veliki je to projekt malih Zadrana, tim više što je u pitanju plemeniti cilj, međunarodna suradnja i engleski jezik u ranoj dobi.

Djeca su izradila i digitalnu slikovnicu za svoj vlastiti "Zadar guide" kojeg su djeca prvo nacrtala i napisala, a potom i snimila, sve pod vodstvom „tete“ Tihane Buterin, profesorice engleskog i francuskog jezika.

Izložba radova u predvorju zgrade odjela Arbanasi traje od 13. do 21. lipnja, a završna svečanost očekuje nas u četvrtak, 14. lipnja u 17 sati.


Reci što misliš!