Događaji

novosti

Jadrolinija uvela online rezervacije i kupovinu karata za trajektne linije za Brbinj, Ist, Mali Lošinj i Bršanj

Jadrolinija uvela online rezervacije i kupovinu karata za trajektne linije za Brbinj, Ist, Mali Lošinj i Bršanj
Mladen Malik

Bijela flota Jadrolinije će i ove sezone, na 34 linije u lokalnom i 4 linije u međunarodnom prometu, obavljati preko 600 polazaka dnevno, dok se najfrekventnije linije održavaju kontinuirano 24 sata na dan.

Riječ je o ukupno 50 brodova, 34 trajekta za lokalne linije, 10 katamarana, 3 trajekta za međunarodne linije i 3 klasična broda.

Efikasno upravljanje linijama, sezonske linije i cijene

Tijekom cijele godine, situacija u pristaništima, kao i popunjenost kapaciteta brodova, prate se 24 sata dnevno te se uvode dodatna putovanja po potrebi primjerice, Valbiska – Merag, Prizna – Žigljen, Brestova – Porozina, Drvenik – Sućuraj, Biograd – Tkon i Split Supetar.

Dodatna putovanja se uvode kad je potražnja već za 40% kapaciteta garaže, što se utvrđuje kontinuiranim praćenjem stanja u pristaništima (web kamere u preko 20 pristaništa, vlastiti sustav prodaje karata i ukrcaja te ostali vidovi komunikacije). Na takvim prometnim pravcima plove brodovi koji su u mogućnosti ukrcati  i do 1 kilometar kolone vozila što vrlo brzo mijenja status ‘gužve’.

Iz Jadrolinije napominju da se cijene dijele na sezonske i vansezonske, te su u odnosu na 2017. godinu u većini slučajeva nepromijenjene. Sezonske cijene su u prosjeku 20% veće od vansezonskih cijena.Otočanima je cijena ista tijekom cijele godine.

Unaprijeđenje usluge

Putne karte za redovite korisnike, vlasnike otočnih iskaznica, ali i sve ostale putnike, dostupne su putem službene internetske stranice. Putnicima je na raspolaganju i „pomorski ENC“ - Jadrolinija2go kartica koja omogućuje direktan ulazak u brod. Radi se o kartici kojom putnik koristi uplaćena novčana sredstva za plaćanje putne karte prilikom ukrcaja na brodu.

Red plovidbe kao i sve dnevne servisne informacije dostupne su u Info centru na www.jadrolinija.hr. Digitalizacijom brodova i prodajnih mjesta, putnicima su na raspolaganju i TV ekrani putem kojih mogu pratiti sve potrebne informacije vezane za njihovo putovanje.

Rezervacija mjesta na trajektu – Pilot projekt Gaženica

Na trajektnim linijama 434 Zadar – Brbinj, 401 Zadar – Mali Lošinj, 433 Zadar – Ist i 435 Zadar – Bršanj uvela se kupovina karte i online rezervacija mjesta za vozilo na trajektu za točno određeni polazak. Na ovaj način omogućuje se korisnicima da svoje karte s osiguranim mjestom za vozila kupe i putem interneta. Ovaj projekt u sezoni će se nastaviti i na trajektnoj liniji Split – Vis.

Jadrolinija prijatelj djece

„Jadrolinija – prijatelj djece“ je projekt namijenjen najmlađim putnicima, kako bi im putovanje prošlo brže i zabavnije. Do sada je Jadrolinija s dječjim kutcima opremila ukupno osam brodova te dvije agencije, a s opremanjem se nastavlja i dalje, poručuju iz Jadrolinije.


Reci što misliš!