Događaji

HOĆE LI DJEČAK BITI ODUZET MAJCI?

Mali Cesare uoči ovrhe završio u bolnici

Mali Cesare uoči ovrhe završio u bolnici
Ivo Čagalj/PIXSELL

Četvrti pokušaj 'ovrhe' devetogodišnjeg Cesarea Avenatija, koji bi odlukom suda trebao biti oduzet majci Nini Kuluz i predan ocu iz Italije, zakazan je za utorak - no zatražena je nova odgoda jer je dječak hospitaliziran.

'Događa se ono na što psihijatar koji ga prati upućuje već pune dvije godine: nebrojeno puta je izjavio da će ovrha kod njega izazvati traumu ravnu gubitka života', kazala je novinarima Vanja Kuluz, sestra dječakove majke, pred splitskim Općinskim sudom. Zajedno s dvadesetak prijatelja ondje su došli želeći razgovarati s predsjednicom suda Marinom Boko i predati joj peticiju s desetak tisuća potpisa, no odbijeni su.

'Ako riječ 'pogubno' nije dovoljna, onda ne znam što jest. Sud je zaključio da otac nema roditeljske kapacitete, a svejedno inzistira na provođenju ovrhe. Suludo je inzistirati, slomit će dušu tom djetetu', dodala je Kuluz.

Na splitskim Pujankama u utorak ujutro će se održati i novi prosvjed protiv ovrhe dječaka, no policija ga je 'zbog sigurnosti javnih službenika' pomaknula stotinjak metara od zgrade u kojoj on živi s majkom. Obiteljski prijatelji pozvali su Splićane da im se ponovno pridruže 'konačno stanu na kraj suludim pokušajima'.

Majka Nina Kuluz u Hrvatskoj je iscrpila sve pravne mogućnosti i odluka o oduzimanju djeteta je pravomoćna. Upravo zbog ovog slučaja navodno se razmišlja o izmjenama zakona kako bi se slične ovrhe u budućnosti spriječile, no kritičari tvrde da bi se time 'legalizirala otmica djece', donosi Tportal.


Reci što misliš!