Događaji

utvrđivanje pravovaljanosti dozvole

Drama na Viru - na gradilište benzinske postaje stigla i policija

Drama na Viru - na gradilište benzinske postaje stigla i policija

Na poziv iz tvrtke Tri Bartola jutros je na gradilište benzinske postaje na Viru stigla policija.

Naime, nakon što su radnici počeli postavljati zaštitnu ogradu, na gradilište su stigli djelatnici Općine Vir, čija vlast osporava pravovaljanost građevinske dozvole.

Vlasnik Tri Bartola Ivan Vujević kaže kako je građevinska dozvola pravovaljana i izvršna.

- Mi smo došli jutros na gradilište, koje je prijavljeno još u prosincu prošle godine, htjeli smo ga ograditi, ali Općina Vir, odnosno njihovi komunalci stavili su ogradu do ceste i sad nam ne daju van, pa smo pozvali policiju. Oni tvrde do to nije zakonito, a dozvola je pravovaljana i izvršna. Tako da sad čekamo što će reći policija. Iako smo šokirani svime, nadamo se da će ipak na kraju sve dobro proći, iako nam nije jasno zašto se sve to skupa događa, rekao Vujević je za Radio Zadar

Antonio Vučetić iz Ureda načelnika Općine Vir kaže kako je općina samo iskoristila svoje zakonsko pravo da spriječi početak radova, te se poziva na odluku mjerodavnoga ministarstva.

- Revizijom ministarstva je utvrđeno da je građevinska dozvola izdana nezakonito iz više aspekata, a najvažniji je da ju je izdalo tijelo koje nije nadležno za izdavanje. Dakle, u ovom slučaju, građivanska dozvola koju je izdala Zadarska županija je nezakonita, jer je riječ o državnoj cesti, gdje po zakonu građevinsku dozvolu može izdati samo ministarstvo, tvrdi Vučetić.


Reci što misliš!