Događaji

otok pag

Tko jednom dođe na Mjesečev otok, uvijek mu se vraća

Tko jednom dođe na Mjesečev otok, uvijek mu se vraća
Dino Stanin/PIXSELL

Grad Pag u travnju je bio rekorder u Zadarskoj županiji po rastu broja turističkih dolazaka i noćenja.

U Turističkoj zajednici Grada Paga ističu kako od početka godine bilježe veći broj dolazaka i noćenja te očekuju rekordnu turističku sezonu.

Prošle godine Grad Pag po prvi je put dostigao milijun noćenja. Očekuju kako će ove godine premašiti te rekordne brojke – kaže direktorica tamošnje turističke zajednice - Vesna Karavanić: 

Do nedjelje, do jučerašnjeg dana u Pagu je ostvareno 14 posto više dolazaka, i 4 posto više noćenja. To je svakako jedan dobar predznak kao vjerujem i svugdje na našoj hrvatskoj obali da bi ova sezona mogla biti rekordna. Tim više evo prošle godine smo imali sreću i zadovoljstvo da po prvi put zabilježimo i milijun noćenja pa se evo nadamo za ovu godinu da će ta brojka biti premašena malo više.    

Iako se paški turizam često povezuje sa Zrćem i gostima željnim provoda, Grad Pag prvenstveno razvija obiteljski turizam. 

Dakle jedna kategorija gostiju koja je dobra i koju svakako nastojimo zadovoljiti u svakom pogledu ne bi li odnijeli dobre dojmove s našeg otoka i iz našeg grada. 

I ovoga ljeta svojim će gostima ponuditi brojna kulturna i zabavna događanja, Međunarodni  festival čipke , tradicionalnu smotru klapa, paški srednjovjekovni sajam, brojne koncerte i izložbe. 

Svi se pomalo trudimo i dajemo sve od sebe da bi privukli naše goste i da bi što zadovoljniji s osmjehom na licu napustili naš grad, a ujedno se i vratili , jer mnogi kažu onaj koji dođe na naš Mjesečev otok uglavnom se svi vraćaju, donosi Radio Zadar.


Reci što misliš!