Događaji

nova sredina

Mali Cesare u Italiji već upisan u školu, a splitske službe pratit će napredak s ocem

Mali Cesare u Italiji već upisan u školu, a splitske službe pratit će napredak s ocem

Centar za socijalnu skrb iz Splita kontaktirat će Socijalnu službu u Moncalieriju u Italiji gdje je nova adresa Cesarea Avenatija (8), u obiteljskoj kući njegova oca Alessandra, kako bi nadzirali uključenje dječaka u novu sredinu.

Cesare je već dvije godine upisan u “Institut za opće obrazovanje i povijest” u Moncalieriju koji pod svojim okriljem ima predškolske ustanove te osnovne i srednje škole, prenose vijesti.rtl.hr.

Alessandro Avenati je 2016. godine, nakon predaje Nine Kuluz i povratka u Hrvatsku iz BiH, u školu dostavio svu potrebnu dokumentaciju jer je očekivao da će sud provesti pravomoćnu odluku i da će mu se sin vratiti kući.

Kako do toga nije došlo, morao je i odlaziti kod ravnateljice pojašnjavati zašto nije doveo sina jer je u Italiji kao i u Hrvatskoj kazneno djelo ako roditelji ne šalju dijete u školu pa obrazovne ustanove reagiraju po službenoj dužnosti.

Od početka je preko škole surađivao sa stručnim službama uključujući i psihologa kako bi osigurao za Cesarea što bezbolniji povratak.


Reci što misliš!