Događaji

nakon optužbi majke

U PU zadarsku upućen stručni tim MUP-a da analizira postupanje policije u slučaju pretučene djevojke

U PU zadarsku upućen stručni tim MUP-a da analizira postupanje policije u slučaju pretučene djevojke
Boris Kačan

Kako doznaje N1 televizija, nakon javno iznesenih optužbih majke pretučene 18-godišnjakinje u PU zadarsku je upućen stručni tim MUP-a sastavljen od službenika Unutarnje kontrole i Ravnateljstva policije, a kako bi analizirali rad policije u navedenom slučaju.

Policija će po dovršetku istrage izvijestiti javnost.

Podsjetimo, prije nekoliko dana je 31-godišnjak u kafiću u Zadru teško pretukao 18-godišnju djevojku.

Majka djevojke poslije je javno kritizirala rad zadarske policije, optuživši ih za pokušaj prikrivanja.

N1 televizija je nakon optužbi majke tražila upit PU zadarske.

Evo što su tada odgovorili:

"Zadarska policija je prošli četvrtak 14. lipnja dovršila kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjakom kojeg se sumnjiči za počinjenje teške ozljede i prijetnje prema 18-gfodišnjakinji. Nakon istraživanja, on je, uz kaznenu prijavu priveden na ŽDO Zadar te sucu istrage županijskog suda.

Policija je dojavu zaprimila u srijedu 13. lipnja oko 22,20 sati i od trenutka dojave poduzela sve kako bi se počinitelj pronašao, osiguralo mjesto događaja i dokazi, te sukladno protokolu o suradnji policije i državnog odvjetništva, o tome izvijestila nadležno državno odvjetništvo. 

Ujutro, čim su nam liječnici to dopustili, zaprimili smo od oštećenice kaznenu prijavu, oko 10 sati pronašli osumnjičenika koji se do tada skrivao te ga uhitili i obradili. Svi izvidi koji su po ZKP-u tajni provedeni su po nalozima nadležnog ŽDO.

Od trenutka podnošenja kaznene prijave i privođenja osumnjičenika gospodar postupka je ŽDO koje provodi istragu i u sklopu nje može policiji nalagati provođenje pojedinih istražnih radnji. Koje će to radnje biti odlučuje ŽDO.

Želim naglasiti da je policija u ovom događaju reagirala profesionalno, zakonito i efikasno, kao i u svim događajima kad je u pitanju isti osumnjičenik, ali i svim drugim, bez obzira na to tko je žrtva, a tko počinitelj.

Informacija o navodnom oružju plod je nekritičkog prepisivanja članaka između novinara više medija kod kojih jedan prenese poluinformaciju na temelju jedne izjave, drugi novinar napola pročita i prepiše te malo nadoda, a onda do Vas dođe takvo što", odgovorio je za N1 televiziju glasnogovornik PU zadarske Elis Žodan.


Reci što misliš!