Događaji

opustjele plaže

Što rade turisti kada je loše vrijeme?

Što rade turisti kada je loše vrijeme?
Bojan Bogdanić

Iako su se kalendarski početak ljeta i produženi vikend poklopili s dva državna praznika, pogoršanje vremena nije obećavalo dobar provod za sve one koji su se uputili na more.

Na zadarskom području kiša nošena burom opustošila je plaže, ali tisuće domaćih i stranih turista uživa u svom odmoru. Kiša je stala, a stijene se osušile, pa od sunca penjači sada bježe u hlad kanjona Paklenice. Bure još uvijek ima, ali im u zavjetrini ne smeta. 

"Vrijeme je promjenjivo, ali se da penjati. Stijena je super", kaže Slovenac Mar. 

Loše vrijeme za početak produženog vikenda nije omelo turiste u Starigradu. U moru i nema previše kupača, ali u hotelu ispod nacionalnog parka zbog bure gosti imaju grijani bazen, ali i mnoštvo sportskih sadržaja zbog kojih su došli u Starigrad.

"Ja ne pratim vjetar, moj partner surfa. Pretpostavljam da je bilo divlje jučer. Ali, uživali smo za promjenu", kaže Katty iz Velike Britanije. 

"Vrlo smo zadovoljni. Bili smo ovdje i lani u rujnu", dodaje Steve

Velika ulaganja u hotel i suradnja s britanskom agencijom rezultirali su dobrim bookingom. Već sada je 75 posto svih kapaciteta puno, a od 1. srpnja do jeseni su potpuno rasprodani.

"Naš hotelsurađuje surađuje s britanskom agencijom gdje je suradnja ostvarena tako da dovodimo goste koji su vezani uz sportski turizam, aktivni odmor, tako da oni u ovo doba kiše ili bure koriste intenzivno ostale programe koje imaju", kaže Goran Babin,predsjednik Uprave Blue Sun Hotela Alan Starigrad Paklenica.

Malo vjetra dobro su iskoristili jedriličari, a nije smetalo ni veslačima na dasci. Za one koji su se odlučili držati kopna, mini golf ili biciklistička tura bili su bolji izbor. Gosti u punom kampu uživali su u opuštanju ispod borova

"Veličanstveno je. Ima dana kada je ovdje jak vjetar, ali u Nizozemskoj imamo također snažne vjetrove, pa i snažnije od bure", rekao je Nizozemac George

Ako se i dogode dan-dva lošeg vremena, lipanjski turisti se ne uzbuđuju. Vrijeme na godišnjem ionako im je ugodno iskorišteno


Reci što misliš!