Događaji

zemunik

Eko dan u vojarni "Pukovnik Mirko Vukušić"

Eko dan u vojarni
Marinko Karačić

Pripadnici Hrvatske vojske koje se nalaze u vojarni "Pukovnik Mirko Vukušić" u Zemuniku, u utorak 3. srpnja 2018. sudjelovali su u akciji Eko dan kojim se želi doprinijeti uređenju, očuvanju i zaštiti okoliša i prirode u prostoru vojarne.

Ovakve akcije provodit će se svakoga prvog utorka u mjesecu u kojima će djelatnici dati svoj doprinos uljepšanju vojarne.

Zapovjednik 93. zrakoplovne baze, a ujedno i zapovjednik vojarne pukovnik Krešimir Ražov naveo je kako je izgled prostora u kojem postrojba funkcionira i djeluje ogledalo same postrojbe i svih njezinih pripadnika. "Želimo promovirati pozitivan stav o našem odnosu prema okolišu i prirodi, te ćemo postupno korak po korak i u zajedništvu s ostalim postrojbama doprinijeti još boljem i funkcionalnijem okružju u kojem radimo", istaknuo je pukovnik Ražov.

Početak akcije Eko dani u vojarni na simboličan način označen je sadnjom stabla očenašice kod spomenika hrvatskim braniteljima koji su sudjelovali u oslobađanju vojarne u Vojno-redarstvenoj operaciji "Maslenica 93", a potporu u eko-danima pruža tvrtka "Nasadi d. o. o." iz Zadra.


Reci što misliš!