Događaji

svečano na sveučilištu

Na Sveučilištu u Zadru promovirano 113 magistrica i magistara

Na Sveučilištu u Zadru promovirano 113 magistrica i magistara

Na Sveučilištu u Zadru danas je promovirano 113 magistrica i magistara različitih struka. Svoju titulu stekli su na Sveučilištu koje je visokoškolske diplome dodjeljivalo još 1396. godine, s biljegom koji se može vidjeti i na današnjem rektorskom žezlu

Časno je biti karika u lančiću visokoobrazovanih građana s diplomom VII. stupnja Hrvatskog kvalifikacijskog okvira i Europskog kvalifikacijskog okvira, istaknula je u svom obraćanju rektorica Sveučilišta u Zadru prof. dr. sc. Dijana Vican.

Sveučilište u Zadru: Promocija 113 magistara Sveučilište u Zadru: Promocija 113 magistara

U ime Sveučilišta, nazočne prorektorice prof. dr. sc. Nedjeljke Balić Nižić i promotorice doc. dr. sc. Maje Cindrić, rektorica je čestitala magistrima na uspješno ostvarenim ciljevima koje su si sami postavili prije nekoliko godina, na nadilaženju samih sebe u trenucima kolebljivosti, ali i njihovim roditeljima i skrbnicima koji su im bili ustrajna potpora.

"U profesionalnom i osobnom životu nailazit ćete na brojne probleme i prepreke. Želim vam da ne budete savitljivi i nejaki pred raznoraznim nedaćama, prijetnjama, problemima koje će vas pratiti cijeli život. Budućnost nije iscrtana; da jeste ulijenila bi vaše umove; uzmite vaše sutra i vašu budućnost u svoje ruke bez strahova od neizvjesnosti. Vi ste generacija koja je obasuta šumom informacija i neće vam biti lako donositi odluke. Mišljenje i razmišljanje su vaš osobni intelektualni kapital i to ne zaboravite. Prosuđivanje je visoka intelektualna sposobnost; neka vam ono bude kompas da ne budete tuđi taoci bez vlastitog uma, poručila im je rektorica Vican. Poželjela je da njihov obrazovni identitet bude ogrnut kulturnim i nacionalnim, hrvatskim identitetom, te  da žive istinsko poslanje znanosti i obrazovanja", čine sve kako bi bili bolji ljudi.

Promotorica Cindrić rekla je kako je vrijeme intenzivnog učenja sada iza promovenata, no ispred njih je novo poglavlje, u kojem neće izostati daljnje učenje. 

"U poglavlju budućnosti čekaju vas novi izazovi, novi načini učenja, učenja kroz rješavanje problema, bez kojih nema niti jednog radnog mjesta, niti jednog posla. Izazovi budućnosti su nepredvidivi, pa pomno promišljajte kako ispisati ovo poglavlje. Put neka vam budu znanje, mudrost, dobra vjera u ljude i ljubav prema svom poslu. Nagrada i ocjena vašeg rada neka vam bude napredak kolektiva u kojem radite, djece koju poučavate, sredine u kojoj živite, doprinos koji dajete jačanju društva, a nadasve boljitak i snaga naše domovine", poručila je budućim magistrima promotorica Cindrić, nakon čega se pristupilo svečanoj podjeli diploma. 


Reci što misliš!