Događaji

Tajlandski marinci potvrdili

Prekrasne novosti s Tajlanda: Svi dječaci i njihov trener spašeni iz špilje!

Svih 12 dječaka i trener spašeni su iz poplavljene špilje u Tajlandu u kojoj su bili zatočeni više od dva tjedna, objavili su u utorak tajlandski marinci, čime je uspješno okončana opasna operacija spašavanja koju je pratio cijeli svijet.

"Dvanaest 'veprova' i trener izvučeni su iz špilje", objavili su tajlandski marinci na svom službenom profilu na Facebooku.

Nogometna momčad "Veprovi" i njihov trener ostali su zarobljeni u špilji 23. lipnja dok su istraživali kompleks pećina u sjevernoj pokrajini Chuiang Rai nakon treninga. Kiša je poplavila tunele u špilji i više nisu mogli izaći.

Britanski ronioci pronašli su ih prošli ponedjeljak gladne, šćućurene u mraku na blatnom nasipu u djelomično poplavljenoj špilji nekoliko kilometara unutar kompleksa.

Nakon višednevnog proučavanja i traženja načina za izvlačenje dječaka i trenera, u nedjelju je pokrenuta spasilačka operacija i izvučena su četvorica dječaka privezana za ronioce.

Još četvorica spašena su u ponedjeljak, a posljednja četvorka i njihov trener izvučeni su na sigurno u utorak.

Slavlje zbog uspješnog spašavanja bit će zasjenjeno zbog smrti bivšeg tajlandskog mornaričkog ronioca koji je smrtno stradao u špilji.

Bivši pripadnik elitne vojne postrojbe SEAL Samarn Poonan, koji je bio dio spasilačkog tima u špilji Tham Luang u pokrajini Chiang Rai, preminuo je u četvrtak navečer pošto je ušao u špilju kako bi položio spremnike s kisikom duž rute za izvlačenje dječaka iz potopljenog špiljskog kompleksa.


Reci što misliš!