Događaji

pohvalno

Grad će angažirati 75 pomoćnika u nastavi i financirati nabavu udžbenika

Grad će angažirati 75 pomoćnika u nastavi i financirati nabavu udžbenika

Grad Zadar i ove će godine objaviti javni poziv za zapošljavanje pomoćnika u nastavi u osam osnovnih škola Grada Zadra. Bit će zaposleno 75 pomoćnika, najavio je na kolegiju pročelnik Joso Nekić.

- Ove ćemo godine imati tri pomoćnika više nego prošle godine. Mi smo ovdje također stavili rok za podnošenje prijava od 11 do 23. srpnja. To je dovoljno. Mogu samo podsjetiti da je projekt vrijedio 2 milijuna 89 tisuća kuna, a iz Europskog socijalnog fonda smo povukli milijun 775 tisuća kuna.

Grad Zadar nastavlja i s potpomaganjem socijalno ugroženih obitelji. Tako će i ove školske godine grad financirati nabavku školskih udžbenika, prenosi Radio Zadar.

Zbog podizanja limita osnovice za dječji doplatak koji je donijela država, bit će povećan i broj obitelji koje imaju pravo na sufinanciranje za kupnju udžbenika. Rok za prijavu je od 30-og srpnja do 28-og rujna.

- U ovoj prvoj cenzusnoj skupini učenici će dobiti 700 kuna, u drugoj 350, u trećoj 200 kuna. Također od petog do osmog razreda u ovoj najugroženijoj skupini dobit će 1400 kuna, u drugoj 700 kuna i trećoj 400 kuna. Znači praktički u ovoj prvoj skupini učenici će dobiti besplatne udžbenike.


Reci što misliš!