Događaji

naše kulturno blago

Grad Zadar traži izvođača za obnovu Providurove Palače

Grad Zadar traži izvođača za obnovu Providurove Palače

Pročelnik za EU fondove, Šime Erlić, danas je izvijestio je da je Grad Zadar, u sklopu provedbe projekta ZADAR BAŠTINI – Integrirani kulturni program Grada Zadra 2020, pokrenuo otvoreni postupak javne nabave male vrijednosti u predmetu nabave: Radovi na rekonstrukciji objekta Providurove palače u Zadru.

Procijenjena vrijednost nabave za rekonstrukciju Providurove palače je 28.361.000,00 kn bez PDV-a, odnosno 35.451.250,00 kn sa PDV-om. Rok za dostavu ponuda zainteresiranih gospodarskih subjekata traje do 02. kolovoza 2018. godine. Kriterij za odabir ponude je ekonomski najpovoljnija ponuda. Rok za izvođenje radova je 14 mjeseci.

- Kako bedemi nisu imali ishodovane sve dozvole u trenutku prijave samoga projekta, što je Providurova imala, ona ide prva. Bedemi su sad u završnoj fazi izrade dokumentacije. Mi s Odjelom za graditeljstvo i za izdavanje dozvola, zadnjih šest mjeseci na tome intenzivno radimo da se što prije dobije dozvola, što se nadam da ćemo uspjeti do kraja mjeseca.

Onda će praktički bedemi biti u istoj fazi u kojoj je sada Providurova palača, dakle raspisat će se poziv za izvođača što znači da paralelno do kraja godine ili već iza ljeta možemo započeti sa radovima na dva kapitalna projekta na području Poluotoka, istaknuo je pročelnik Erlić.

Rok za završetak oba projekta je kraj 2019-te odnosno početak 2020-te godine.


Reci što misliš!