Događaji

fešta za deset

Policija i dežurne službe zadovoljne, navijačka euforija u Zadru prošla je bez incidenta

Policija i dežurne službe zadovoljne, navijačka euforija u Zadru prošla je bez incidenta
Bojan Bogdanić

Iza nas je vatrena noć. Naši nogometaši ulaze u finale Svjetskog prvenstva, a grad je sinoć doslovno planuo. Kako se s ovim izazovom nosila policija i dežurne službe? Provjerili smo u PU Zadarskoj.

''S obzirom na to da tijekom večeri i noći na području Zadra nismo zabilježili događaje narušavanja javnog reda, oštećenja imovine, požara, ili težih prometnih nesreća možemo biti zadovoljni ukupnim stanjem sigurnosti, vezano za praćenje nogometne utakmice. S obzirom na doista ogroman sigurnosni izazov, broj građana na ulicama i izuzetno nabrijanu atmosferu, što je posve razumljivo, možemo konstatirati da je policija, zajedno sa svim ostalim žurnim službama, odradila kvalitetan posao'', kazao nam je glasnogovornik PU Zadarske, Elis Žodan.

To se prvenstveno odnosi na policijske službenike na terenu, ali i ostale segmente naše organizacije.

Pohvale za rad primili su i iz ureda gradonačelnika, dodaje Žodan.

''Raduje nas što su građani u slavlju pokazali odgovornost i zadržali pribranost u navijačkoj euforiji te time najviše pridonijeli pozitivnoj atmosferi i izbjegli da se slavlje pretvori u svoju suprotnost.''

No, nije gotovo. U nedjelju nas sve zajedno čeka još jedna velika utakmica. Policija će sve poduzeti kako bi sigurnost za sve ostala na visokom nivou, a apeli građanima ostaju vrijediti:

''Građani neka navijaju opušteno,  glasno, bučno i  veselo, a mi ćemo profesionalno i hladnih glava, ma koliko u grudima gorjelo.''

 


Reci što misliš!