Događaji

imaju i tenk

Na jednom otoku tuga, na drugom euforija: Virski navijači slavili do zore

Na jednom otoku tuga, na drugom euforija: Virski navijači slavili do zore
Z. Lukić

VIDEO: Dok su se svi drugi nakon pobjede nad Rusijom zabavljali prognozama za polufinale i utakmicu s Engleskom, dvanaest vatrenih i oklopljenih mladih Virana bacilo se na posao: do dvoboja s Englezima odlučili su napraviti pravi, pravcati – tenk!

Ivan, Tomislav i Krešimir kao glavni inženjeri te mehaničari Zvonimir, Dajana, Andrijana, Andrea, Ivana, Dario, Dorijana, Ana i Goran, u radionici u naselju Prezida, sklepali su od građevinskog dempera tenk, oklopili ga i naoružali s dugačkom cijevi za ispaljivanje vatrometa. Trebalo im je nekoliko dana svakodnevnog rada po par sati, pa je tenk taman bio gotov nekih pola sata prije utakmice koju su gledali kod Ivana u Soldatici.

„Fotografirali smo se prije utakmice, a nakon pobjede krenuli Virom u pobjednički đir. Uspjeli smo čak proći naplatnu kućicu za parking bez plaćanja. Bože moj, uperili smo cijev u kućicu, pa da vidimo tko će nas zaustaviti“, u šali nam kaže Ivan Lukić, jedan od virskih tenkista. Kako su na priručnom tenku uhvatili ruku, nadahnuti Virani ne žele stati. Za finale s Francuzima pripremaju novo iznenađenje.

„Ne mogu još kazati što ćemo napraviti, ali već smo se bacili na posao. Nadamo se pobjedi Hrvatske u finalu, ali ćemo bez obzira na rezultat ovo Svjetsko prvenstvo zauvijek pamtiti“, poručuje Ivan.

366579995373b1e03d214d9f01851a2d.jpg?v=2Dok je jedan Otok tugovao, na drugomu euforija!

Gorio je cijeli otok Vir, a najveća ludnica bila je na Trgu svetog Jure gdje su Virani, brojni domaći turisti i raspoloženi stranci zajednički proslavili najveći uspjeh u povijesti hrvatskog sporta.

Bakljada, papirići, trube i stalno navijanje na krcatom virskom trgu učinili su dramatično praćenje utakmice pravim stadionskim doživljajem, a kada je označen kraj utakmice – nastala je opća ludnica koja se pretočila na sve virske ulice i naselja. Vir je gorio do kasno u noć, a najveća fešta očekuje se u nedjelju kada će na istom mjestu od 17 sati Hrvati igrati povijesno finale nogometnog SP-a.


Reci što misliš!