Događaji

radovi u špici sezone

Moderna, ekološka i energetski učinkovita rasvjeta na Poluotoku

Moderna, ekološka i energetski učinkovita rasvjeta na Poluotoku

U sklopu projekta IRENE sufinanciranog iz programa INTERREG HR BA ME, započela je modernizacija javne rasvjete i na prostoru grada Zadra.

Radove je naručila Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA, kao nositelj projekta, a izvođač ove grupe radova je zajednica ponuditelja LOCUM d.o.o. i Elos d.o.o. koji su bili najpovoljniji u provedenom postupku nabave.

Radovi na prostoru grada Zadra su ukupne vrijednosti 1.139.481,25 kn s PDV-om dok će se sada izvršiti 382.156,25 kn s PDV-om te će se modernizirati dio rasvjete u staroj gradskoj jezgri, u dijelu od TZ grada Zadra do Narodnog trga, od gradskog mosta do Narodnog trga, dio oko zgrade katastra, četiri kantuna te Široka ulica (Kalelarga).

Sada će biti zamijenjeno ukupno 35 lampi dok će se do ožujka 2019.g. sveukupno zamijeniti 137 rasvjetnih tijela novim ekološkim i energetski učinkovitim rasvjetnim tijelima koja će se moći regulirati preko centralnog sustava upravljanja koji smo kao Grad implementirali u sklopu projekta CB GREEN kad se modernizirala rasvjeta u perivoju Vladimira Nazora te perivoju Kraljice Jelene Mandijevke.

Osim na području grada Zadra, radovi se izvode i na području grada Benkovca, Općine Galovac, Bibinje, Posedarje, Novigrad i Privlaka.


Reci što misliš!