Događaji

navodne nezakonite snimke

Vrhovni sud odbio žalbu Milana Bandića u 'aferi štandovi'

Vrhovni sud odbio žalbu Milana Bandića u 'aferi štandovi'
Zarko Basic/PIXSELL

Vrhovni sud ponovno je odbio žalbe zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i ostalih u 'aferi štandovi' kojima su njihove obrane tražile izdvajanje navodno nezakonitih snimki nastalih primjenom posebnih dokaznih radnji kao i rezultata pretraga.

Milan Bandić i suoptuženici Ivica Lovrić i Zdenka Palac lani su krajem prosinca uspjeli još jednom odgoditi sudski postupak u 'aferi štandovi' najavivši žalbe Vrhovnom sudu, nakon što je zagrebački Županijski sud odbio njihove prijedloge za izdvajanjem dokaza.

No, Vrhovni sud je na sjednici održanoj u travnju odbio kao neosnovane žalbe Bandića i Palac u cijelosti, dok je žalbu Lovrića u jednom dijelu odbio kao neosnovanu, a u drugom kao nedopuštenu, proizlazi iz rješenja koje je Vrhovni sud u petak objavio na internetskim stranicama.

Osim izdvajanja snimki i rezultata pretraga Lovrić je tražio obustavu kaznenog postupka tvrdeći da ju je Uskokov tužitelj Sven Mišković podnio kao 'neovlašteni tužitelj'.

Prva optužnica protiv Bandića potvrđena je nakon niza odgoda, dvije i pol godine nakon podizanja, a i pripremno ročište više je puta do sada odgađano. Obrani je, u međuvremenu, odbijena i tvrdnja da je dio dokaza u istrazi prikupljen nezakonito.

Bandić je u 'aferi štandovi' optužen da je sa svojim suradnikom Ivicom Lovrićem i voditeljicom Tržnica Zagreb Zdenkom Palac udruzi U ime obitelji priskrbio nezakonitu korist od najmanje 308 tisuća kuna, ustupajući im bez naknade štandove na kojima su prikupljali potpise za referendum.

Zagrebački gradonačelnik optužen je i u aferi Agram zbog sumnji da je sa svojim suradnicima nizom nezakonitosti oštetio Grad kojim upravlja godinama, ali i da je neplaćanjem poreza na donacije nakon predsjedničkih izbora 2010. navodno oštetio i Državni proračun.

 


Reci što misliš!