Događaji

Nogomet, SP 2018. Rusija

Tijekom finalne utakmice na teren uletjela četiri pripadnika skupine Pussy Riot

Tijekom finalne utakmice na teren uletjela četiri pripadnika skupine Pussy Riot

Četiri osobe su nakratko ušle na teren u 53. minuti finalne utakmice između Francuske i Hrvatske na Svjetskom nogometnom prvenstvu u nedjelju u Moskvi, ali su ih ubrzo odveli redari.

Za vrijeme drugog poluvremena su tri osobe u bijelim majicama i crnim hlačama upale na travnjak iz dijela iza francuskog gola, a četvrtu su u tome spriječili redari. Tri osobe su pretrčale 50 metara nakon čega su ih zaustavili redari i odveli s terena. Prekid je trajao 25 sekundi.

Igra je nastavljena pri rezultatu 2-1. Nekoliko minuta kasnije je ruska skupina Pussy Riot na svojim društvenim mrežama Twitter i Facebook objavila da su njihovi članovi sudjelovali u tom incidentu.

Pussy Riot navodi da su te osobe predstavljale "nebeske policajce koji nježno prate navijače na Mondialu i poštivanje pravila za razliku od ruskih zemaljskih policajaca koji rastjeruju prosvjednike i svima čine nažao".

Punk rock skupina objašnjava da je željela privući pozornost na problem političkih zatvorenika u Rusiji i zahtijeva oslobođenje ukrajinskog filmaša Olega Sentsova (42), osuđenog na 20 godina zatvora zbog terorizma i trgovine oružjem.

Članovi skupine nisu za sada bili dostupni za komentar.

Moskovska policija, na koju se poziva ruska službena agencija Tass, objavila je da je privela tri djevojke i jednog mladića koji su upali na teren stadiona Lužnjiki.

Reutersovi fotoreporteri dodaju da su članovi skupine Pussy Riot bili odjeveni u policijske odore.


Reci što misliš!