Događaji

nogomet, sp 2018

Cijeli svijet oduševljen našom predsjednicom u Moskvi

Cijeli svijet oduševljen našom predsjednicom u Moskvi
Igor Kralj/PIXSELL

Povijesnom finalu Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji prisustvovala je i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, a cijeli svijet je upravo njenim navijanjem oduševljen

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović finalnu utakmicu gledala je sa suprugom Jakovom iz VIP lože, zajedno s francuskim i ruskim predsjednikom te čelnim ljudima HNS-a i FIFA-e, a bila je jedina koja je nosila dres svoje reprezentacije. 

Predsjednica je emotivno proživljavala svaki potez naše reprezentacije na terenu, a sudjelovala je i pri dodjeli trofeja. Na društvenim mrežama postala je pravi hit, a oduševila je i cijeli svijet. Neki komunikacijski stručnjaci ipak smatraju da je predsjednica pretjerala, jer je svojim izražavanjem emocija kroz zagrljaje i poljupce reprezentativcima stavila sebe u središte pozornosti. 

Osim što je grlila i ljubila naše igrače, kroz njene ruke prošao je i trofej Svjetskog prvenstva kojeg je također zdušno poljubila. A hrvatska reprezentacija s osvojenim drugim mjestom, zaradila je vrtoglavih 28 milijuna dolara. 

Dogovoreno je da 60 % FIFA-ine nagrade ide savezu, a 40 % igračima i stožeru. 

Proslava u Hrvatskoj nažalost nije mogla proći bez izgreda. Jedan francuski navijač napadnut je dok je gledao utakmicu finala u centru Zagreba. 

Na ulicama Pariza ipak je bilo burnije, stotine tisuća navijača pohrlile su na francuske ulice, a radost se ubrzo pretvorila i u nasilje pa je samo u Parizu moralo intervenirati čak 4000 policajaca i predstavnika sigurnosti.


Reci što misliš!