Događaji

stanje na cestama

HAK poziva na oprez - kolnici mokri i vlažni

HAK poziva na oprez - kolnici mokri i vlažni
PIXSELL

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski u Istri, Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru, Lici, unutrašnjosti Dalmacije, središnjoj Hrvatskoj i istočnoj Slavoniji. Mogući su odroni pa vozačima iz HAK-a savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila

U središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj ponegdje ima magle. Smanjena je vidljivost na dionici autoceste A4 Goričan-Zagreb između Brezničkog Huma i Zagreba.

Izvanredne situacije su na cestama: na A4 Goričan-Zagreb na 94. kilometru u smjeru Zagreba vozilo je u kvaru, a na DC1 u mjestu Drežnik Grad između Grabovca i Ličkog Petrovog Sela rasut je teret na kolniku.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Od 7. srpnja trajekt na liniji Trogir-Drvenik Veli-Drvenik Mali ukrcava vozila u pristaništu Soline umjesto u luci Seget Donji.

Miniranje na gradilištu graničnog prijelaza Gornji Brgat uz državnu cestu DC223 planira se između 15 i 16 sati i u to vrijeme će cesta biti zatvorena za sav promet u trajanju od 20-30 minuta.

Granični prijelaz Harmica (SLO) zatvoren je za teretna vozila teža od 7,5 t.

Zbog vrlo gustog prometa tijekom turističke sezone na većini graničnih prijelaza sa Slovenijom, BiH, Srbijom i Crnom Gorom česta su i neizbježna čekanja, iz HAK-a vozače pozivaju na strpljenje i razumijevanje.


Reci što misliš!