Događaji

uživo

Zadarska dica vratila se doma: Spektakularan doček za Luku, Šimu, Danijela i Dominika!

Nakon spektakularnog dočeka Vatrenih, naše nogometne reprezentacije, srebrnom medaljom ovjenčane na SP-u u Rusiji, nakon što su osvojili i cijeli svijet, došlo je vrijeme da se zadarska dica vrate doma!

Grad Zadar u utorak je organizirao je doček za četvoricu hrvatskih reprezentativaca, za "zadarsku dicu", Danijela Subašića, Šimu Vrsaljka, Dominika Livakovića i najboljeg igrača Svjetskog prvenstva Luku Modrića.

Cijeli dan traju intenzivne pripreme, a navijači se okupljaju i stižu sa svih strana.

Naši dečki su tu! Jedrenjak Branimir krenuo je iz uvale Jazine. ''Evo nas doma, hvala ti Zadre'', piše na velikom transparentu na jedrenjaku. A divan prizor i oko zadarske ''Đige'', gdje su zaplovili Zadrani na brodicama i dočekuju naše heroje koji su ostavili srce na terenu! 

Dečki mašu svima, most je krcat! Luka Modrić na brodu je s ocem. Pjeva se "Srce Vatreno" i "Nije u šoldima sve". A zanimljiv detalj stiže s ''lica mista'': Danijel Subašić uspio je i pasti u more sa skutera i okupati se kod zadarskog mosta.

4a20f126687df36fd66f56e5092578b8.jpg?v=2Na Forumu je zapjevao Tomislav Bralić s klapom Intrade.

Nad Forumom nadlijeću vojni piloti u Kiowa Warrior helikopterima. Ima ih četiri, pa će svakog reprezentativca pozdraviti posebno!

Forum je sav u ''kockicama''.

Zadar dočekao svoje Vatrene: Sve generacije okupile se na Forumu Zadar dočekao svoje Vatrene: Sve generacije okupile se na Forumu

Jedrenjak je oko 21 sat pristao uz gat, a tisuće Zadrana trubama, bakljama i pjesmom pozdravilo je igrače. Modrić, Subašić, Vrsaljko i Livaković krenuli su potom na pozornicu uz jake snage osiguranja. Nažalost, ima i baklji i petardi.

Forum je proključao, a igrače prati Tovareća mužika iz Sali i najmlađi igrači nogometa iz zadarskih klubova. Na pozornici je zapjevala zadarska grupa Forum.

Euforija kada su stigli na pozornicu i naši Vatreni. Nekoliko osoba popelo se na pozornicu. Velik je ovo događaj, emocije su prevelike.

Šime Vrsaljko i Danijel Subašić rekli su kako su se tijekom dočeka oduševili svime, a ponajviše vožnjom po moru. Obojica su, kako je rekao Luka Modrić, vozili skutere, obojica pali u more. - Ovo je fantastično. U Zagrebu je bio vrhunski doček, a što reći za Zadar, Zadar živi vječno, rekao je Šime Vrsaljko.

"Ma najbitnije je da ste vi sritni i veseli!'', kazao je Subašić.

''Drago nam je da smo vas uspili razveseliti, hvala vam puno. Izgurali smo sve skupa, drago nam je da smo vas ovako ujedinili, razveselili, izvan svega Hrvatska!'' 

Reakcija za Luku Modrića bila je spektakularna.

"Dobra večer Zadre, teško je ovo opisati. Ovih mjesec i pol dana na SP-u najljepši je period u mojem životu i karijeri. Ovo je ostvarenje svih snova, a ovo u Zadru je šlag na tortu. Biti dočekan u svom gradu to sanjamo svi mi kao djeca. Hvala Bogu to se ostvarilo nama...hvala vam, najbolji ste!", rekao je Luka.

''Zadar je najbolji, Zadar je slavan, nitko u Europi njemu nije ravan", zapjevao je Luka i to skroz promukao, dao je sve od sebe! Skandirao je sa Zadranima ime Hrvoja Ćustića. Nakon klape Intrade, zapjevao je i Mladen Grdović. Fešta je na vrhuncu. "Nije u šoldima sve", "Zadar je najbolji", "Lipo ime Luka, Šime, Domagoj, Danijel", "Dalmatinac sam",... svi pjevaju. 

Pratili smo utakmice na ovom mjestu, ali nikada okupljanje nije bilo kao večeras.

Razdragano, vatreno, ponosno!!!


Reci što misliš!