Događaji

zbog velike obnove

Vrtić u Preku u novoj pedagoškoj godini počet će kasnije s radom

Vrtić u Preku u novoj pedagoškoj godini počet će kasnije s radom

U Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Općina Preko potpisala je ugovor o dodjeli bespovratnih 712.483 kune namijenjenih obnovi Dječjeg vrtića Lastavica u Preku.

Na javni poziv Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Općina Preko prijavila je projekt obnove središnje zgrade DV Lastavica u Preku, što je preduvjet za otvaranje jaslica.

Prema riječima općinskog načelnika Jure Brižića, sljedeći je korak postupak javnog natječaja za izvođenje radova, a odmah potom i početak radova.

– Vjerujem da ćemo u prvim danima rujna krenuti s obnovom i proširenjem glavne zgrade, zbog čega će vrtić u Preku u novoj pedagoškoj godini početi s radom kasnije, ali sva djeca bit će zbrinuta i raspoređena u područne odjele, najavljuje načelnik Brižić.

Radovi će obuhvatit nadogradnju dijela u kojemu će biti osiguran smještaj za desetero djece u jaslicama, obnovit će se i postojeće prostorije, uvesti podno grijanje, sagraditi zasebna kotlovnica, nova kuhinja, sanitarni čvorovi, nova fasada i posebna prostorija za rad logopeda, pišu Naši školji.


Reci što misliš!