Događaji

za slijepe i slabovidne mlade

Prvi Hrvatski ICC kamp otvoren u Zadru

Prvi Hrvatski ICC kamp otvoren u Zadru
Dino Stanin/PIXSELL

Centar UP2DATE domaćin je međunarodnom ICC kampu koji se po prvi puta održava u Hrvatskoj 2018. godine. Kamp organiziraju u suradnji sa Sveučilištem u Zadru.

ICC (International Camp on Communication and Computer) je kamp gdje slijepi i slabovidni mladi u dobi od 16 do 21 godina svakodnevno aktivno sudjeluju u radionicama na kojima razvijaju svoje informatičke, komunikacijske i socijalne vještine s ciljem lakšeg uključivanja u život zajednice u kojoj se obrazuju, žive i/ili rade. 

Cilj ICC kampa je osvješćivanje mladih slijepih i slabovidnih učenika o prednostima učinkovitog korištenja informacijske i komunikacijske tehnologije, kao i pomoćnih tehnologija, što su “must” vještine, gdje se nastoji poboljšati tehničke i socijalne sposobnosti i podići razinu mobilnosti; podržava studente u njihovom izboru za daljnje edukacijske i profesionalne puteve te ih motivira na ranu i temeljitu pripremu prije početka obrazovnog i/ili radnog procesa. 

Izvrsna je prilika za uspostavljanje kontakata sa slabovidnim i slijepim vršnjacima iz drugih zemalja te za razmjenjivanje znanja i iskustava, kao i za umrežavanje.

Osim toga, ICC utječe na donošenje bitnih odluka o tome što i gdje studirati, pomaže saznati kako organizirati svoje obrazovne obaveze i gdje se obratiti za potrebnu savjetodavnu i informativnu potporu.


Reci što misliš!