Događaji

mnoštvo izlagača

Bodulsko blago: Sajam otočnih proizvoda po prvi put na Forumu

Bodulsko blago: Sajam otočnih proizvoda po prvi put na Forumu

Na Sajmu će se predstaviti ponuda otoka zadarskog arhipelaga, proizvodi i suveniri označeni oznakom HOP

Sajam „Hrvatskog otočnog proizvoda“ će se održati u Zadru od 24.8. – 26.8. kod sv. Donata. Ove godine novih je 19 dobitnika oznake HOP s otoka Pašmana, Ugljana, Iža i Paga što pokazuje rast otočne proizvodnje na otocima Zadarske županije i uključivanje otočnog stanovništva u projekt HOP,

Na Sajmu će se predstaviti ponuda otoka zadarskog arhipelaga, proizvodi i suveniri označeni oznakom HOP, prirodna kozmetika na bazi ljekovitog bilja i maslinovog ulja, razni likeri, marmelade, maslinovo ulje, rukotvorine pleteni pramcobrani za brodove, suveniri od prirodnog materijala te će se moći i degustirati otočne delicije: marinirana riba i tradicionalni kolači.

Cilj organizacije Sajma je poticanje razvoja otočne proizvodnje, ostanak stanovništva na otocima te brendiranje proizvoda oznakom HOP koju dodjeljuje Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU.

Ove godine novih je 19 dobitnika oznake HOP sa područja Zadarske županije, sa otoka Pašmana, Ugljana, Iža i Paga što pokazuje rast otočne proizvodnje na otocima Zadarske županije i uključivanje otočnog stanovništva u projekt HOP, koji je i izvjesna turistička promidžba bogate ponude i sadržaja hrvatskih otoka. Otok Pašman prednjači po broju oznaka HOP te se ističe i popularna manifestacija Škraping kao nositelj oznake HOP kao nematerijalan proizvod.

 

Na Sajmu će nastupiti i nositelji oznake HOP sa ostalih otoka, kao posebni gosti Sajma.


Reci što misliš!