Događaji

Biograd n/M, Pag, Gračac

Započeli radovi na izgradnji pretovarnih stanica u sklopu projekta izgradnje CGO-a Biljane Donje

Započeli radovi na izgradnji pretovarnih stanica u sklopu projekta izgradnje CGO-a Biljane Donje
EKO

Nakon što su u lipnju dovršeni postupci javne nabave te potpisani ugovori s odabranim izvoditeljima, nedavno su započeli radovi na izgradnji pretovarnih stanica u Biogradu na Moru, Pagu i Gračacu.

Radove vrijedne 17.430.546,36 kuna bez PDV-a provodi tvrtka Lavčević Zadar d.o.o. dok je za nadzor nad provođenjem radova angažirana tvrtka Civil Engineering Consultancy, čiji je ugovor vrijedan 425.750,00 kuna bez PDV-a.

Početak radova obilježen je postavljanjem privremenih informacijskih ploča te ograđivanjem samih lokacija, koje su tim povodom, uz predstavnika izvođača radova, posjetili i Sašenka Korenov, pomoćnica direktora tvrtke Eko d.o.o. za gospodarenje otpadom Zadarske županije, Damir Maruna, ovlaštenik Naručitelja za provedbu Ugovora za izgradnju pretovarnih stanica te Siniša Lovrić, ovlaštenik Naručitelja za provedbu Ugovora nadzora nad izgradnjom pretovarnih stanica.

Pretovarne stanice značajan su dio Projekta izgradnje Centra za gospodarenje otpadom Biljane Donje jer će se u njima obavljati prihvat i privremeno odlaganje nerazvrstanog komunalnog otpada s gravitirajućih naseljenih područja te priprema i pretovar u vozila koja će otpad prevoziti u budući CGO, u kojem će se otpad oporabiti odnosno zbrinuti.

Pretovarna stanica Biograd na Moru nalazit će se u novo planiranom proširenju industrijske zone Biograd, cca. 2 km zapadno od ceste Biograd – Benkovac. Pretovarna stanica Pag bit će smještena na cca. 8,5 km jugoistočno od Grada Paga, dok će pretovarna stanica u Gračacu biti smještena uz državnu cestu Gračac – Knin (D-1), cca. 4 km od Gračaca u pravcu Udbine.

Projekt izgradnje Centra za gospodarenje otpadom Biljane Donje vrijedan je 377.326.793,56 kuna, a sufinanciran je sredstvima Europske unije u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. u udjelu od 70,652%. U sufinanciranju sudjeluju još i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost s 19,348% te Zadarska županija i gradovi i općine na području Zadarske i dijela Ličko-senjske županije s 10%.


Reci što misliš!