Događaji

Ljepota lažnog sjaja

Večeras u Kneževoj palači otvorenje izložbe krivotvorenih umjetnina

Večeras u Kneževoj palači otvorenje izložbe krivotvorenih umjetnina

Večeras u 20 sati u edukativnoj dvorani u Kneževoj palači u Zadru svečano će se otvoriti izložba Muzeja policije krivotvorenih umjetnina „Ljepota lažnog sjaja“. Izložba, kojoj je ovo već peti postav, organizirana je u suradnji PU Zadarske s Narodnim muzejom u Zadru

Zadrani i njihovi posjetitelji moći će tijekom kolovoza razgledati oko 40 krivotvorenih radova renomiranih domaćih, ali i stranih autora. Krivotvorine umjetnina  zasigurno su jedna od najzanimljivijih izložaka iz zbirki Muzeja policije koju čini oko 70-tak krivotvorina - većinom ulja na platnu i nekoliko skulptura. 

Radi se o krivotvorinama radova poznatih hrvatskih slikara poput: Ede Murtića, Zlatka Price, Ljube Ivančića, Marsada Berbera, Dimitrija Popovića, Đure Pulitike, Vaska Lipovca, Miljenka Stančića, Vladimira Kirina, Oskara Hermana, Borisa Bućana, Ivana Rabuzina, Ivana Generalića, Ferde Kovačevića, Dragice Cvek Jordan, Slave Raškaj i drugih. Tu su i skulpture Dušana Đamonje, a od stranih autora krivotvorine Salvadora Dalija i Paula A. Renoira.


Reci što misliš!