Događaji

tri dana vrhunske spize i zabave

Započela gastro manifestacija Bibinjski gušti na popularnoj šetnici Taline

Započela gastro manifestacija Bibinjski gušti na popularnoj šetnici Taline
Leo Banić

Sinoć je poznata bibinjska šetnica Taline bila prepuna okusa, mirisa i zvukova prekrasnih dalmatinskih melodija. Započela je trodnevna gastro manifestacija „Bibinjski gušti“ u organizaciji Općine Bibinje, Turističke zajednice općine Bibinje i komunalnog poduzeća Bibinjac d.o.o.

„Manifestacija se održava od 7. do 9. kolovoza, glavni cilj je prezentacija domaćih proizvoda naših vrijednih izlagača i obiteljsko poljoprivrednih gospodarstava sa područja Zadarske županije.

Uz puno zabave svim posjetiteljima pružila se prilika da sa svojeg odmora ponesu domaće proizvode ručne izrade.“ izjavio je Jure Fuzul, direktor Turističke zajednice općine Bibinje.

Večer je započela prigodnim programom uz nastupe mandolinskog sastava MOBA iz Bibinja, Antonia Sekule člana klape Bibinje, bibinjskih pjesnika Ante Sikirića, Samanthe Pedišić i tria Mediteran.

Bibinjski gušti okupili su sedamnaest izlagača, prezentirani su proizvodi na bazi lavande, maslinovo ulje, aromatizirano vino, likeri, dalmatinski pršut, delicije od suhih smokava, med, ručno izrađeni ukrasi i slike bibinjskih umjetnika.

Gastro kutak uključivao je degustaciju fritula i crnog rižota u kojem su uživali mještani i posjetitelji.

Cijela večer je obogaćena nastupom poznate klape Iskon koji su oduševili okupljenu publiku.

Bibinjski gušti se i dalje nastavljaju uz pripreme ukusnih jela poput dagnji i brudeta i nastupe grupe Dilema i tria Mediteran.

Ljetni program nastavlja se uz brojna događanja pa će tako već 9. kolovoza svoj koncert imati ženska Klapa Garofuli, a 11. kolovoza održati će se 38. susret klapa „Raspivano Bibinje“ jedna od najstarijih smotri klapa u Hrvatskoj.

Gusarske ljetne igre zabaviti će najmlađe posjetitelje 12. kolovoza, a na blagdan Velike Gospe 15. kolovoza započinje jedan od važniji dana za mještane Bibinja, doček fešte sv. Roka zaštitnika mjesta koji se obilježava nastupom grupe Forum i velikim vatrometom točno u ponoć.

Na sam dan fešte sv. Roka nastupiti će grupa Dalmatino i popularni pjevač Giuliano. Nastupi grupa Hot Staff, Dilema i Lanterna zabaviti će sve posjetitelje krajem kolovoza. Ljubitelji dobrih filmova uživati će u Filmskim večerima 19. kolovoza i 8. rujna.


Reci što misliš!