Događaji

novi katamaran

Prinova na zadarskom arhipelagu: nakon "Vrgadinke" stigla "Vrgada"

Prinova na zadarskom arhipelagu: nakon

Na liniji Vrgada - Pakoštane - Biograd od sutra plovi novi katamaran Ribarsko - proizvođačke zadruge Vrgada. Novi katamaran je na Vrgadi dočekan s oduševljenjem jer kupili su ga sami otočani uz pomoć HBOR-a. Plovilo je napravljeno po skandinavskom modelu.

Zadruga je uložila 4 milijuna kuna u novi dvotrupac, kazao je Damir Torić, upravitelj zadruge osnovane daleke 1909. godine.

20-metarski putnički katamaran sagrađen je u Šibeniku, a kapacitet mu je 130 osoba, što je dvostruko više od "Vrgadinke" koja je do sada povezivala Vrgadine s kopnom. 

 Kapetan Tomislav Mačukatić za HRT je kazao kako je novi brod sigurniji, udobniji, brži: isto ka šta je autoput za Hrvatsku to je ovaj brod za Vrgadu.

Plovilo je napravljeno po skandinavskom modelu.

- Imamo nekoliko zainteresiranih klijenata, a svi čekaju da brod zaplovi da vidimo kako će se ponašati u moru, ovo je prvi brod takve vrste napravljen. Katamaran Vrgada sutra će zaploviti na liniji 415  koju sufinancira Agencija za obalni i linijski promet, kazao je Paško Furčić, direktor šibenske tvrtke Ribar i more gdje je katamaran izgrađen.


Reci što misliš!