Događaji

odbio brazilski gej par

Homofobnom zadarskom iznajmljivaču prijeti kazna do 30 tisuća kuna

Policija istražuje slučaj Tomislava Gospića, Zadranina koji je odbio iznajmiti apartman brazilskom paru zato što su homoseksualci.

Kako je za Index potvrđeno iz PU zadarske, policijski službenici Policijske uprave zadarske će "u vezi s javno objavljenim informacijama, utvrditi sve relevantne činjenice u vezi s opisanim događajima, te o utvrđenim činjenicama izvijestiti nadležno državno odvjetništvo radi donošenja mjerodavne odluke".

Utvrdi li policija da je Gospić prekršio Zakon o suzbijanju diskriminacije prijeti mu kazna od pet do 30 tisuća kuna.

Gospić je, podsjetimo, Fabianu Vallimu, koji je preko servisa Booking.com rezervirao smještaj u njegovom apartmanu u Zadru, odgovorio da ne prima homoseksualce i zatražio od njega da otkaže rezervaciju.

Međutim, Brazilac je to odbio i Gospićev odgovor podijelio na društvenim mrežama, a o svemu je obavijestio i stranicu Booking.com. Oni su pak jučer njegove apartmane izbacili iz svoje ponude, jer se takav potez kosi s njihovom politikom. Brazilcu su se ispričali zbog neugodnosti te ponudili drugi smještaj. 

"Obećali su da će poseban tim provesti procjenu onoga što se dogodilo te da nakon te procedure najvjerojatnije slijedi kazna za sporne apartmane", rekao je. 

Sin vlasnika apartmana kazao je kako su smještaj nedavno iznajmili muškarcu, a kasnije se ispostavilo da je u njemu organizirao orgije s homoseksualcima, na koje je pozivao i lokalne mladiće. Oni su uništili interijer i pobjegli pa sin kaže da je otac vjerojatno zbog tog slučaja nepovjerljiv prema homoseksualcima. 

Reci što misliš!