Događaji

zajedno u letu

"Krilima oluje" pridružio se načelnik stožera 93. zrakoplovne baze HRZ-a

Marinko Karačić

Zapovjednik i načelnik stožera 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) pukovnici Krešimir Ražov i Boris Panić letjeli su u petak 10. kolovoza 2018. sa pilotima akrobatske grupe „Krila Oluje“ na njihovom trenažnom letu iznad piste u vojarni „Pukovnik Mirko Vukušić“ u Zemuniku.

Obojica čelnih ljudi baze iz Zemunika su piloti helikoptera, a zajedničkim letom sa „Krilima Oluje“ željeli su odati priznanje grupi upravo u mjesecu kolovozu u kojem su na 23. obljetnicu VRO „Oluja“ obilježili svoj 13. rođendan, a pred njima je još jedan važan nastup u ovom mjesecu.

Naime „Krila Oluje“ nastupaju na aero-mitingu u zrakoplovnoj bazi Radom u Poljskoj 25.-26. kolovoza 2018. povodom 100. obljetnice Ratnog zrakoplovstva Poljske što će biti njihov jubilarni 50. međunarodni nastup od ukupno 178 javnih predstavljanja.

Zapovjednik 93. zb pukovnik Krešimir Ražov kazao je kako je uživao u svakoj sekundi leta. „Ovo je neponovljiv osjećaj, elementi koje izvode „Krila Oluje“ od danas su duboko urezani u moju memoriju. Imaju uistinu moje duboko poštovanje, a ovakav adrenalin jedino je moguće doživjeti sa sjajnim pilotima „Krila Oluje“ , istaknuo je pukovnik Ražov.

Načelnik stožera 93. zb pukovnik Boris Panić na sličan je način opisao doživljaj leta sa kolegama iz grupe „Krila Oluje“. „Bili smo ovih pola sata u sigurnim rukama i njihovom dirigentskom palicom. Ovo se može doživjeti samo ako letite, a „Krila Oluje“ na olujni način svojom iznimnom vještinom sve to dignu za dimenziju više. Neponovljivo iskustvo!, iznio je pukovnik Panić.

 

Reci što misliš!