Događaji

migrantski tokovi

BiH dobiva šest milijuna eura pomoći iz Europske unije

BiH dobiva šest milijuna eura pomoći iz Europske unije
Matija Habljak/PIXSELL

Europska komisija danas je posebnom mjerom dodijelila Bosni i Hercegovini šest milijuna eura za pomoć u upravljanju migrantskim tokovima, izvijestili su iz Komisije.

Tim će se sredstvima poboljšati kapaciteti BIH za identificiranje, registriranje i upućivanje državljana trećih zemalja pri prelasku granice, osiguranje smještaja i osnovnih usluga za izbjeglice, tražitelje azila i migrante, a ojačat će se kapaciteti nadzora i zaštite državne granice, čime će se pridonijeti i jačanju borbe protiv trgovine ljudima i njezino sprečavanje.

Ta sredstva dopuna su iznosu od 1,5 milijuna EUR koliko je od lipnja već dostupno Bosni i Hercegovini za podmirivanje hitnih potreba izbjeglica i migranata, prenosi tportal.

Uz humanitarnu pomoć, pomoć Europske komisije od 2007. Bosni i Hercegovini u području migracija i upravljanja granicama iznosi 24,6 milijuna EUR.

Bosna i Hercegovina je od siječnja 2016. korisnik regionalnog programa za potporu upravljanju migracijama usmjerenom na zaštitu vrijednog osam milijuna eura.


Reci što misliš!