Događaji

Prometne nesreće uzrokuju zastoje

Udarni turistički vikend prolazi u kilometarskim gužvama

Udarni turistički vikend prolazi u kilometarskim gužvama
Robert Anić/Pixsell

Od ranog jutra stvaraju se kilometarske kolone i povremeni zastoji na prometnicama u smjeru mora. Prometne nesreće također uzrokuju zastoje, a na istarskom području dodatno će promet otežati i najavljeni prosvjed taksista.

Udarni je turistički vikend, smjena je gostiju i zbog toga se otežano prometuje, kako na kopnu, tako i na moru. Od ranih jutarnjih sati stvaraju se kolone, a Andrej Prosoli iz HAK-a nam je najavio da će se uvoditi dodatne trajektne linije tijekom dana.

"Kao što smo i predvidjeli smjena je gostiju, usred smo turističke sezone tako da gužve očekujemo cijelog vikenda, osobito tijekom današnjeg dana. Vrlo je gust promet od ranih jutarnjih sati na gotovo svim cestama i autocestama u smjeru mora i unutrašnjosti.

Savjet svima onim akoji planiraju putovanje tijekom vikenda, neka provjere situaciju prije samog puta.

Dosta je bilo izvanrednih situacija, prometnih nesreća i vozila u kvaru. I u popodnevnim satima očekujemo vrlo gust promet", rekao je Prosoli.

Jedna od prometnih nesreća dogodila jutros oko 6 sati se u blizini Okučana.

U nesreći su sudjelovala dva kombija i osobni automobil, a ozlijeđeno je više osoba, priopćili su iz PU brodsko-posavske.

Ozlijeđeni su prevezeni u bolnicu u Novu Gradišku i Slavonski Brod.

Kolone su na prilazima turističkim središtima duž obale, na što će dodatno utjecati najava pulskih taksista o blokiranju Istarskog ipsilona.

Jučer su laganom vožnjom kroz središte Pule upozorili na, kako kažu, katastrofalne uvjete kojima su izloženi u svom radu. Ističu da su ljuti su na ministra Olega Butkovića jer je usvajanjem novog zakona došla nelojalna konkurencija.


Reci što misliš!