Događaji

vremenska prognoza

Moguće pogoršanje vremena uz kišu i neverine

Moguće pogoršanje vremena uz kišu i neverine
Bojan Bogdanić

U središnjoj Hrvatskoj oblaka će već od jutra biti više pa pljuskova može biti već u prvome dijelu dana, a potom osobito poslijepodne, kada mjestimice mogu biti i izraženiji. I tu će zapuhati zapadni i sjeverozapadni te sjeverni vjetar i bit će manje toplo nego danas

Pad temperature izgledan je i u gorju te na sjevernom Jadranu, pri čemu će jugozapadni vjetar na moru okrenuti na sjeverozapadni. Bit će uz to promjenjivo, ponegdje i pretežno oblačno s kišom i grmljavinom, a postojat će vjerojatnost i za lokalna nevremena. 

Naoblačit će se od jutra i na sjeveru Dalmacije, gdje će biti mjestimične kiše pa i neverina, na koje u drugome dijelu dana treba računati i prema jugu. Puhat će još prijepodne jugo, koje će okrenuti na sjeverozapadnjak, na otvorenome moru ponegdje jak.

Najviša temperatura od 29 do 32 stupnja, na krajnjem jugu Lijepe naše i malo viša. Ondje će oblaci stići kasnije nego drugdje pa mjestimične kiše i lokalnih nevera može biti uglavnom potkraj dana i u noći na srijedu. I tu će nakon juga, u drugome dijelu dana vjetar biti jugozapadni i zapadni, potom i sjeverozapadni. 

Biometeorološki malo povoljnije nego prethodnog dana bit će na krajnjem istoku uglavnom zbog manje sparine, a u Lici i Gorskom kotaru zbog niže dnevne temperature zraka. Nešto nepovoljnije nego prethodnog dana, uz sparinu neugodnu osobito srčanim i plućnim bolesnicima, bit će na sjevernom Jadranu.


Reci što misliš!