Događaji

#vrijeme

Stiže promjena vremena s kišom i grmljavinom

Stiže promjena vremena s kišom i grmljavinom
Bojan Bogdanić

Od 7 sati na zadarskom području čuje se grmljavina a uskoro se očekuje i kiša s pojačanim vjetrom.

Istramet javlja kako je na području sjeverne Istre zabilježena iznimno velika grmljavinska aktivnost – do 3 sata ujutro senzori su zabilježili su čak 13 tisuća udara munja.

Uz snažan lokalni razvoj oblaka pale su obilne oborine u kratkom vremenskom roku, a zabilježen je i jak vjetar. Na sjeveru Istre i na riječkom području sjeverozapadnjak, a u gradu Puli zapadnjak s udarima do 12 m/s.

Iako je kiša na jugu poluotoka izostala, pljuskovi tijekom utorka stižu i na to područje.

DHMZ najavljuje da će kiše i grmljavine biti već od jutra na sjevernom Jadranu, u zapadnim kopnenim te osobito gorskim krajevima, od sredine dana i drugdje. Pljuskovi mogu biti i izraženiji praćeni prolazno pojačanim vjetrom. Najviše sunčanog vremena bit će na istoku i osobito krajnjem jugu.

Puhat će slab do umjeren jugozapadni vjetar, na Jadranu i jugo, poslijepodne će okrenuti na sjeverozapadnjak, mjestimice s jakim udarima. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 26 do 31 °C, na istoku i jugu malo viša.

Za srijedu se najavljuje promjenljivo uz mjestimičnu kišu i lokalne grmljavinske pljuskove, još tijekom noći i jutra u zapadnijim područjima, a sredinom dana i poslijepodne u Slavoniji i osobito u Dalmaciji. Sa zapada postupno razvedravanje. Vjetar na kopnu uglavnom slab sjeveroistočni i sjeverozapadni.

Na Jadranu slaba do umjerena bura, podno Velebita s jakim i olujnim udarima, te sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka od 14 do 19, a na Jadranu od 18 na sjevernom do 25 °C na južnom dijelu. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 25 do 30 °C.


Reci što misliš!