Događaji

jedinstvena manifestacija

"Pogled u plavo": U Zatonu održan ronilački spektakl

Uigrana ronilačka ekipa projekta Pogled u plavo smjestila se na plaži Jaz u zadarskom Zatonu 13. i 14. kolovoza s prepoznatljivim montažnim bazenom te omogućila besplatne probne zarone za sve zainteresirane posjetitelje.

Ova jedinstvena ronilačko edukativna manifestacija u Zatonu je trajala dva dana, a veliki broj mještana i turista imalo je jedinstvenu priliku okušati se potpuno besplatno u ronjenju pod punom ronilačkom opremom i u pratnji instruktora ronjenja te spoznati čari i ljepote ronjenja.

Cilj projekta Pogled u plavo je približiti ljudima ronjenje, ponude u ronjenju i ljepote podmorja kojima Hrvatska obiluje te promovirati Hrvatsku kroz ronjenje, a s naglaskom na važnost sigurnosti u ronjenju.

Pogled u plavo: Besplatno probno ronjenje na plaži Jaz u Zatonu Pogled u plavo: Besplatno probno ronjenje na plaži Jaz u Zatonu

Tijekom dva dana trajanja manifestacije besplatno je zaronilo preko 200 osoba te su imali  mogućnost upoznati se s ronilačkom opremom i osnovnim pravilima ronjenja.

Sve ovo ne bi bilo moguće bez velike podrške projektu Pogled u plavo koju je pružila Turistička zajednica mjesta Zaton.

„Zaton je mala turistička destinacija koju preferiraju obitelji s djecom, a tijekom turističke sezone nastojimo našim posjetiteljima ponuditi različite sportske i zabavne manifestacije dok smo se ove godine odlučili organizirati projekt Pogled u plavo kako bi našim gostima pružili mogućnost ronjenja kao dodatni sadržaj, a osim rekreacije ujedno ih i educirati o važnosti očuvanja čistoće mora i okoliša“, istaknula je Dalija Pavlović Peroš, direktorica Turističke zajednice mjesta Zaton.

Svi zainteresirani posjetitelji imali su priliku nakon upoznavanja sa osnovnim tehnikama ronjenja, zaroniti u bazen projekta Pogled u plavo i u pratnji instruktora ronjenja uživati u razgledavanju podvodne izložbe fotografija poznatog hrvatskog podvodnog fotografa Marjana Radovića.

„Došli smo ovdje u Zaton na godišnji odmor iz Slovenije. Ovo je fantastična ideja što imamo mogućnost okušati se u ronjenju. Prvi put ronim s ronilačkom opremom i doista je prekrasno. Malo je neobično ali kad se opustite počinjete uživati u ovoj aktivnosti. Nakon ovog urona željela bih probati roniti i u moru.“ rekla je 35-godišnja Magda.

Za sigurnost ronioca početnika u bazenu Pogleda u plavo brinuli su se instruktori ronjenja Nemo-Adria Rescue Teama koji su ujedno i članovi volonteri Specijalističke ronilačke postrojbe za spašavanje iz vode pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba te instruktori ronjenja ronilačkog centra Scuba Adriatic koji su ujedno prezentirali ronilačku ponudu, tečajeve ronjenja i ronilačke lokacije.

Ronilački centar Scuba Adriatic sa zadovoljstvom se je pridružio ovom doista hvale vrijednom projektu koji promovira ronjenje i ljepote našeg podmorja diljem i izvan Republike Hrvatske. Ronilački centar u Zatonu, Scuba Adriatic posluje već 18 godina organizirajući izlete za ronioce na različite lokacije kao što je Dugi Otok, Otok Golac, Sestrunj,, Pohlib i druge lokacije, a uz to organiziramo probna ronjenja te redovito održavamo tečaje svih ronilačkih kvalifikacija„ rekao je Mario Majta, instruktor ronjenja ronilačkog centra Scuba Adriatic.

Nakon probnih ronjenja posjetitelji su imali priliku u večernjim satima uživati u scenografiji igre svjetala te uz laser show uživati u noćnom ronjenju uz glazbu.

Za ugodno ronjenje uz glazbenu podršku pobrinulo se Hrvatsko društvo skladatelja i stručna služba ZAMP koji su se sa zadovoljstvom pridružili projektu.

Nesebičnu pomoć u realizaciji besplatnih probnih ronjenja i podršku projektu dali su; REMAX bazeni, MARES oprema za ronjenje, PSS (Asocijacija u ronjenju), HONDA MARINE (Fred Bobek d.o.o.), NEMO-ADRIA, Termostroj – Lučko dok je za fotografije zaslužan Marjan Prpić.

Manifestacija Pogled u plavo odvijala se pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma Republike Hrvatske.

Sva gostovanja Pogleda u plavo mogu se pratiti na službenim stranicama projekta Pogled u plavo www.pogleduplavo.hr, Agencije Promocija ronjenja www.promocija-ronjenja.hr te stranicama medijskih pokrovitelja projekta Narodnog radija http://www.prvi.hr/narodni, SCUBAlife magazina www.scubalife.hr, ronilačkog web portala Gorgonija www.gorgonija.com te web portala Morski.hr http://morski.hr/.


Reci što misliš!